Lifestyle

Σήμερα έμαθα: Γιατί μας τσιμπάνε τα κουνούπια;

Η απάντηση είναι απλή αν δώσουμε αρχικά μια άλλη πληροφορία που ίσως να μη γνωρίζετε. Μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπούν ανθρώπους. Τα αρσενικά πετούν από λουλούδι σε λουλούδι και τρέφονται με το νέκταρ των φυτών. Όπως και τα θηλυκά. Όμως τα τελευταία χρειάζονται το αίμα μας για έναν άλλο σκοπό.

Τα θηλυκά κουνούπια έχουν ένα κεντρί που λειτουργεί σαν σύριγγα και που αποτελεί το εργαλείο τους για να ρουφήξουν το αίμα. Για να γίνει αυτό απελευθερώνουν μια ουσία στο δέρμα ώστε να συμπυκνωθεί αίμα στο σημείο και να το ρουφήξουν. Το σπυρί που μένει αργότερα στο εκεί, δεν είναι επειδή μας πήραν λίγο αίμα, αλλά αλλεργική αντίδραση στη συγκεκριμένη ουσία.

Το αίμα μας λοιπόν εμπεριέχει μερικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για να γονιμοποιήσουν τα αυγά τους. Χωρίς αυτό τα αυγά λοιπόν δεν θα είναι γόνιμα. Για περίπου κάθε τσίμπημα, μπορούν να γονιμοποιήσουν έως και 250 αυγά. Οπότε αν δεν το σκοτώσετε, το πιθανότερο είναι να προκύψουν εκατοντάδες ακόμα κουνούπια.

Οπότε τα κουνούπια δεν τρέφονται με αίμα αλλά ο λόγος που τσιμπάνε είναι καθαρά για την αναπαραγωγή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button