Τοπικά Νέα

Σαρώνει το Airbnb στη Μεσσηνία: Πάνω από 1.800 ακίνητα προς ενοικίαση – Ποια περιοχή είναι η πιο ακριβή

Η Καλαμάτα κατέχει την πρωτιά στα ακίνητα που προσφέρονται στο Airbnb

Εκρηκτική εξάπλωση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει η πλατφόρμα του Airbnb, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι  πολλών πόλεων να δυσκολεύονται πολύ στην ανεύρεση κατοικίας με ενοίκιο, ενώ και οι τιμές έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna, εταιρείας ανάλυσης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όσον αφορά τη Μεσσηνία η Καλαμάτα κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb), ωστόσο η περιοχή της Τριφυλίας είναι η πιο ακριβή, ενώ ακολουθεί η Δυτική Μάνη.

Σύμφωνα με έρευνα του gargalianoionline στα στοιχεία της AirDna για τους έξι δήμους της Μεσσηνίας:

Στο Δήμο Τριφυλίας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 206 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 100 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 119 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 864 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.857 ευρώ.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 473 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 99 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 103 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 937 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.781 ευρώ.

Στο Δήμο Οιχαλίας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 11 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 70 ευρώ.

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 452 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 86 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 92 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 781 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.523 ευρώ.

Στο Δήμο Μεσσήνης ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 163 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 74 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 78 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 640 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.479 ευρώ.

Στο Δήμο Καλαμάτας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 536 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 60 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 71 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 550 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.174 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button