Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Σεφ από την Πολωνία γνωρίζουν τη μεσσηνιακή κουζίνα

Στην Καλαμάτα βρίσκονται από την Τρίτη και για μια εβδομάδα 14 Πολωνοί σεφ. Μαζί τους είναι και ένας Γερμανός, ο οποίος παρακολουθεί την επίσκεψη και θα επιστρέψει στην πόλη ξανά σε τρεις μήνες με αποστολή από τη χώρα του, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν κι άλλες ξένες αποστολές στην Καλαμάτα.
Οι ξένοι σεφ δοκιμάζουν και πειραματίζονται στη μεσσηνιακή κουζίνα, ενώ, εκτός από τα καταστήματα εστίασης που επισκέπτονται, όπου και «δημιουργούν» μόνο με τοπικά προϊόντα, βρέθηκαν και θα βρεθούν σε χώρους άμεσα συνδεμένους με τη γαστρονομία της περιοχής, όπως ένα ελαιοτριβείο και στο ΙΕΚ Ορίζων. Επίσης, θα προσφέρουν γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών.
Η όλη πρωτοβουλία πραγματοποιείται από τη Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που ξεκίνησε μάλιστα από την πόλη μας και πλέον αριθμεί 183 μέλη σε όλη την Ελλάδα
Σχετικά ο Παράσχος Αξιώτης από τη Λέσχη δήλωσε στο «Θάρρος» ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα μονοπάτια των γεύσεων της Καλαμάτας στο εξωτερικό, γι’ αυτό και θα υπάρξει συνέχεια με άλλες αποστολές.
Π.Μπ. tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button