Τοπικά Νέα

Σε επιφυλακή και αύριο η Μεσσηνία για φωτιές

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη σε πέντε Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία), Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αχαΐα) και στα νησιά του Ιουνίου (Ζάκυνθο, Κεφαλονιά), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Γ.Γ.Π.Π έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button