Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Συγκέντρωση σωματείων στην Καλαμάτα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με αφορμή το γεγονός αυτό στην Καλαμάτα προγραμματίζεται συγκέντρωση των σωματείων τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα στις 7μμ στην κεντρικη πλατεία.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στις 18/9/2013.  Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γιου εργάτη της Ζώνης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου.

Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ενώ, έναν χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Η συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκουν εργαζόμενους και τη νεολαία προβληματισμένους από την ενίσχυση διάφορων φασιστικών μορφωμάτων, την ενίσχυση της φασιστικών πρακτικών σε μια σειρά από χώρους. Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες ναζιστές μαζί με ντόπιους “συνεργάτες” τους, που έφτασαν οπλισμένοι από την Κροατία διασχίζοντας την μισή Ελλάδα, ξεσκεπάζει την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του. Η Αστυνομία και οι άλλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί από την άλλη εμφανίζονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί για την περιφρούρηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως στις κατασχέσεις σπιτιών βιοπαλαιστών, στη σύλληψη απεργών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Το κράτος και οι θεσμοί του δεν θέλουν και δεν μπορούν να ξεκόψουν από τον φασισμό, αντίθετα τον χρησιμοποιούν για μπροστάρη ανάλογα με την περίσταση.

Τέτοιο ρόλο παίζουν σήμερα τα διάφορα φασιστοειδή στον Έβρο που εξαπέλυσαν κυνηγητό ενάντια στους ξεριζωμένους μετανάστες, στοχοποιώντας τους για τις πυρκαγιές, ενώ είναι και οι ίδιοι θύματα τους. Δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην κυβέρνηση και στο κράτος για να δικαιολογήσουν την επιλεκτική ανικανότητα τους να διαχειριστούν τις πυρκαγιές.

Δηλητηριάζουν διαρκώς τις λαϊκές συνειδήσεις, εμφανίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες  που είναι οι ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις, ως υπεύθυνους για τα δεινά του λαού. Αθωώνουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που ευθύνονται για τις καραβιές των ξεριζωμένων που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και πρόσφατα στην Πύλο.

Η εργατική τάξη, τα Συνδικάτα, όλα αυτά τα χρόνια πλάι στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κόντρα σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, δίνουν μάχη ώστε όλα αυτά τα ναζιστικά μορφώματα που βρήκαν την ευκαιρία και βγήκαν από τις τρύπες τους να ξαναγυρίσουν πίσω σ’ αυτές.

Αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, έχοντας ως μακρύ τους χέρι τέτοιες ομάδες για να φοβίζουν τον εργάτη και να μην σηκώνει κεφάλι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Τα σωματεία αταλάντευτα θα συνεχίσουν την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.  Απέναντι στην νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση και εισάγει νέες «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών. Νομιμοποιεί την πολλαπλή απασχόληση μέχρι και 13 ώρες τη μέρα, δηλαδή έως και 78 ώρες τη βδομάδα.

Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

·         Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

·         Για 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο

·         Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

·         Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

·         Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

·         Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

·        Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button