ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Συμμετοχή της εταιρείας Stella Mare στο Workshop της ΕΕΝΕ (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών)

«Η Εξωστρεφής Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Ένα Experience Sharing Workshop»

Η εταιρεία Stella Mareμέσω του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων κ. Θεοδόση Τεριζάκη, παρευρέθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στην εκδήλωση με τίτλο: «Η Εξωστρεφής Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Ένα Experience Sharing Workshop», η οποία οργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Στην εκδήλωση, εταιρίες με σημαντική εξαγωγική και επενδυτική δραστηριότητα στο εξωτερικό, περιέγραψαν πώς η εξωστρεφής τους δράση εντάχθηκε στη στρατηγική της εταιρίας τους και πώς κατάφεραν να διεισδύσουν, κατά την περίοδο της κρίσης, σε αγορές του εξωτερικού συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας τους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.
Τις εργασίες της εκδηλώσεως χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, σημειώνοντας ότι πολύ σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών, αφήνουν το διεθνές αποτύπωμά τους στο χώρο των επενδύσεων, κομίζοντας ελπίδα και ενθάρρυνση προς όλες τις επιχειρήσεις να αισθανθούν ασφάλεια να επενδύσουν στο εξωτερικό, αλλά και να τολμήσουν ένα είδος «απόβασης» της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στις χώρες ενδιαφέροντός τους. «Για την πολυπόθητη ανάπτυξη, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να γίνουμε πιο καινοτόμοι, παραγωγικοί και εξωστρεφείς, με έμφαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας». Για το θέμα των ξένων επενδύσεων, σημείωσε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μεταξύ άλλων, να βρούμε τρόπους να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μεταβαίνοντας σε ένα μοντέλο ‘συνεπενδύσεων’ στους τομείς που προσφέρονται για στρατηγικές συνεργασίες». Επισήμανε δε πως κανείς δεν θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα με βάση το συναίσθημα, και πως χρειάζεται μία συνολική επαναπροσέγγιση της ελληνικής ομογένειας σε μία νέα βάση. «Να συνεργαστούμε με την ελληνική διασπορά για να επεκτείνουμε την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, με όραμα και αποφασιστικότητα», προσέθεσε.
Εκ των επίσημων προσκεκλημένων που παρέστησαν στην εκδήλωση υπήρξαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών τμημάτων των πρεσβειών της Αμερικής, Γαλλίας και Γερμανίας, οι οποίοι εξήραν το έργο των ελληνικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους.
Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν εταιρίες με σημαντική και αξιόλογη εξαγωγική και επενδυτική δραστηριότητα στο εξωτερικό, για να παρουσιάσουν το δικό τους επιτυχημένο παράδειγμα εξωστρέφειας όπως: Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Zagori Chitos, Endeavor Greece, Epexyl, Gizelis Robotics, Karabinis Medical, Megara Resins, Phee, Terra Creta, Fresh Line Cosmetics .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button