Τοπικά Νέα

Συνάντηση Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο της Χριστιανούπολης – Τι συζητήθηκε

Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Χριστιανουπόλεως συναντήθηκε σήμερα, 24 Ιουνίου, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Κοινότητα.

Ειδικότερα συζητήθηκε το έργο που δημοπρατεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων και αφορά τη βελτίωση του τμήματος της 17ης επαρχιακής οδού από Φιλιατρά έως Χριστιανούπολη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 280.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Το έργο αυτό, για το οποίο ανοίγουν οι προσφορές στις 23 Ιουλίου, περιλαμβάνει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, αξιοποιώντας υφιστάμενη απαλλοτρίωση, ενώ προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις, εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σήμανση και διαγράμμιση.

Συζητήθηκε επίσης και το έργο ανάπλασης προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος Χριστιάνων, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα πυροπλήκτων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 625.000 €.
Το έργο αφορά την αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ώστε να αναδειχθεί στο σύνολό του ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Πελοποννήσου, που γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών. Το έργο αφορά δράσεις ανάδειξης, προστασίας και συντήρησης μνημείων, καθώς και παρεμβάσεις μέτρων προστασίας σε διατηρητέα κτίρια. Η μελέτη του συντάχθηκε κατόπιν συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Τριφυλίας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτιρίου, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά στατικά θέματα καθώς έχει καταρρεύσει τμήμα της κεραμοσκεπούς στέγης, ενώ διαπιστώνονται και ρηγματώσεις στην τοιχοποιία του.
Οι μελέτες του έργου έχουν εγκριθεί από το Υπ. Πολιτισμού, ενώ έχει δρομολογηθεί και η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Παράδειγμα προς μίμηση ο πρόεδρος αυτού του χωριού.παντου μπροστά. Ανήσυχος άνθρωπος για το καλό κ την πρόοδο του τόπου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button