Εκλογές 2019

Συνάντηση Π. Αλευρά με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας

Ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Παναγιώτης Αλευράς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας (ΕΑΣ)
κ. Γιώργο Λαζόγιαννη και συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Ο κ. Λαζόγιαννης τόνισε για την αφαίμαξη του εισοδήματος των αγροτών από την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και για το υψηλό κόστος παραγωγής.
Ο κ. Αλευράς μεταξύ των άλλων θεμάτων επισήμανε για την Νέα Κ.Α.Π. 2021-2027, και την επόμενη ημέρα για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας μας. Μάλιστα τόνισε ότι πολλές από τις αποφάσεις που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή της χώρας μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της Κ.Α.Π. 2021-2027 και αφορούν:
1) Στις πιέσεις που ασκούνται για τη μείωση του προϋπολογισμού της Κ.Α.Π.
2) Στην άμεση και πλήρη εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων μεταξύ των κρατών – μελών.
Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των άμεσων ενισχύσεων
που θα λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες από 15% – 18% .
Το δε Π.Π.Α (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) θα μειωθεί από 20% -23%.
Γι αυτό ακριβώς η χώρα μας, σε συνεργασία με άλλες χώρες του Νότου πρέπει να αντισταθούν στη μείωση του προϋπολογισμού καθώς και την ακύρωση της προσπάθειας για εξωτερική σύγκλιση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button