Τοπικά Νέα

Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας με την Dogs’ Voice για διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Δράση στειρώσεων στα παλιά δημοτικά κτηνιατρεία Γαργαλιάνων και Κοπανακίου

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να εγκρίνει τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας με την τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ – Dogs’ Voice» για την εφαρμογή του προγράμματος μη κερδοσκοπικού σκοπού που αφορά τη δωρεάν εκπαίδευση των δημοτών σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων του δήμου, καθώς και την δωρεάν στείρωσή τους από την Εθελοντική Ένωση Κτηνιάτρων Ελλάδος στο Δήμο Τριφυλίας.

Η πρώτη δράση στείρωσης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Τριφυλίας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στα αδειοδοτημένα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κτηνιατρεία του δήμου, αφού πρώτα περισυλλεχθούν από τον δήμο τα αδέσποτα, καταγραφούν, τσιπαριστούν και λάβουν την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την ομάδα κτηνιάτρων.

Για το λόγο αυτό ο δήμος θα παραχωρήσει για τις ημερομηνίες 20 έως 25 Νοεμβρίου 2019 τα δημοτικά κτηνιατρεία που βρίσκονται στους Γαργαλιάνους και στο Κοπανάκι, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φύλαξης και αποθεραπείας των ζώων που θα στειρωθούν μέσα από το πρόγραμμα στειρώσεων του Νοεμβρίου.

Τα ζώα που θα περισυλλεχθούν και στειρωθούν θα επανενταχθούν μετά την ολοκλήρωση της αποθεραπείας τους στα σημεία ακριβώς που περισυλλέχθησαν. Τα ζώα του προγράμματος για τα οποία θα βρουν σπίτι για φιλοξενία ή υιοθεσία, θα μεταφέρονται με συμβόλαιο φιλοξενίας ή υιοθεσίας κατά περίπτωση στην κατοικία του πολίτη που εκδήλωσε ενδιαφέρον, κατόπιν ελέγχου καταλληλότητας του υποψήφιου φιλοξενητή ή κηδεμόνα από τον Οργανισμό και τα αρμόδια τοπικά φιλοζωικά σωματεία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα ζωοφιλικού περιεχομένου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοσίων σχολείων του δήμου, δημοτικούς υπαλλήλους στην αρμοδιότητα των οποίων εντάσσεται η διαχείριση αστικής πανίδας, μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων πολιτών του δήμου.

Τι είναι η Dogs’ Voice

Το Dogs’ Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει 87 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση και διοργανώνει προγράμματα επιδοτούμενων στειρώσεων για πολίτες χαμηλών εισοδημάτων που επιθυμούν να στειρώσουν το κατοικίδιο τους καθώς και αδέσποτων ζώων με στοχευμένες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με την μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και αποστολή του είναι η μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα και η καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Αποστολή του οργανισμού Dogs’ Voice είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button