Τοπικά Νέα

Σύγκληση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου ζητεί ο Δ. Δριμής

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: «Τα σχολικά κτίρια του Δήμου Τριφυλίας – ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση» ζητεί ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής.

Αναλυτικά το αίτημα του κ. Δριμή:

Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας

Κύριε Πρόεδρε,

Τα σχολικά κτίρια, ο περιβάλλοντας χώρος, το σχολικό περιβάλλον στο σύνολό του θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής και δημόσιας αρχής.

Η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των σχολικών κτιρίων είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η αξιοποίηση παλαιών σχολικών κτιρίων σε νέες χρήσεις είναι, επίσης, αναγκαιότητα.

Τα θέματα αυτά τα έχουμε θέσει αρκετές φορές. Απαντήσεις δεν έχουμε λάβει. Ούτε εμείς, ούτε οι δημότες και η σχολική κοινότητα.

Η παρούσα δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν έχει αίσθηση δημόσιας ευθύνης.

Με αφορμή σχετικές επιστολές συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,

ΖΗΤΑΜΕ:

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: «Τα σχολικά κτίρια του Δήμου Τριφυλίας – ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση».

Παρακαλούμε, τέλος:

  1. Να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία τεχνικοί του Δήμου – να ζητηθεί και η βοήθεια, αν κριθεί αναγκαίο, της ΚΤΥΠ-ΑΕ και του ΟΑΣΠ -, να συντάξουν σχετική έκθεση για την κατάσταση κάθε κτιρίου, κυρίως για την αντισεισμική τους θωράκιση, και να τεθεί αυτή υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  2. Να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η σχετική αλληλογραφία των διευθύνσεων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με το Δήμο.

  3. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: πόσες παρεμβάσεις και σε ποια σχολεία έχουν γίνει, το κόστος κάθε εργολαβίας και τον αριθμό Μελέτης.

  4. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: ποια αιτήματα έχουν υποβληθεί από το Δήμο, για χρηματοδότηση σχολικών κτιρίων και πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δημήτρης Α. Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Πρέπει να ελεγχθούν για την αντισμεικοτητα όλα τα σχολεία πριν έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός και το αποδώσουμε στην κακιά την ώρα όπως στο δυστύχημα με το τρένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button