Αγροτικά

Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα

Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τα υποέργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ).

Στο υποέργο «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» υποβλήθηκαν 69 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 46.840.700 ευρώ.

Επίσης, στο υποέργο «Γενετική Βελτίωση Ζώων» υποβλήθηκαν 21 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 21.197.753 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης.

Αντίστοιχα στο υποέργο «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών» υποβλήθηκαν 19 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 29.949.143 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε τρεις από τις δράσεις της αγροδιατροφής, α) «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», β) «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» και γ) «Πράσινος Αγροτουρισμός», υποβλήθηκαν 410 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους περίπου 825 εκατ. ευρώ.

Ωφελούμενοι των παραπάνω δράσεων είναι τόσο οι Πολύ Μικρές, Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις, οι οποίες υιοθετούν άμεσα ή έμμεσα, συμβολαιακή γεωργία, καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και συνεργασία τουρισμού-πρωτογενούς παραγωγή, όσο και τα Συλλογικά Σχήματα που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας έτσι και την επίτευξη του βασικού στόχου του υπουργείου, ήτοι την κινητροδότηση για την δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων αγροτικών συλλογικών σχημάτων.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα με συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ, με φορείς, κυρίως συλλογικά σχήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα επενδύσουν στην καινοτομία και στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button