Lifestyle

«Τα πάνω κάτω» στη Eurovision: Τι αλλάζει στον μεγαλύτερο Διαγωνισμό Τραγουδιού, πώς θα βγαίνει ο νικητής

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η νικήτρια χώρα του 2022, η Ουκρανία, δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω πολέμου.

Σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του διαγωνισμού της Eurovision προχώρησε σήμερα η EBU.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Eurovision, σε όλη τη διάρκεια της 67χρονης ιστορίας του, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού εξελίσσεται διαρκώς για να παραμένει επίκαιρος και συναρπαστικός.

Οι αλλαγές αυτές αναγνωρίζουν την τεράστια δημοτικότητα του σόου, δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στο κοινό του μεγαλύτερου ζωντανού μουσικού γεγονότος στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος ψηφοφορίας, καθώς καταργούνται οι κριτικές επιτροπές στους δύο ημιτελικούς, που θα ισχύσουν άμεσα, δηλαδή από τον διαγωνισμό του 2023 στην Βρετανία

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Το 2023, οι χώρες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς θα αποφασιστούν αποκλειστικά με βάση τις ψήφους των θεατών, και όχι με συνδυασμό της κριτικής επιτροπής και της ψήφου του κοινού, όπως συμβαίνει από το 2009.
  • Οι κριτικές επιτροπές των χωρών θα ψηφίσουν μόνο τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού.
  • Επίσης, για πρώτη φορά, θεατές από μη συμμετέχουσες χώρες θα μπορούν να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους συμμετοχές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button