Κόσμος

Τουρκία: Κατασχέθηκαν 1 δισεκατομμύρια πλαστά δολάρια στην Κωνσταντινούπολη

Πλαστά δολάρια αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατασχέθηκαν σε επιχείρηση που οργάνωσε η Στρατοχωροφυλακή στην Κωνσταντινούπολη. Όπως έγινε γνωστό τα πλαστά δολάρια ήταν το μεγαλύτερο ποσό πλαστών χρημάτων που κατασχέθηκαν ποτέ στην Τουρκία.

Στις ομάδες της διοίκησης της επαρχιακής στρατοχωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης έφτασαν πληροφορίες για ένα δίκτυο ξένων υπηκόων που ετοιμαζόταν να τυπώσει πλαστά δολάρια και να τα εξάγει σε αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της DHA, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι εισήλθαν και εξήλθαν από μια αποθήκη στο Καγίτανε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, παρέμειναν στην αποθήκη για μεγάλο χρονικό διάστημα και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη πολλά δέματα φορτίου και κιβώτια.

Οι ομάδες χωροφυλακής έπιασαν επ’ αυτοφώρω 3 Σουηδούς πολίτες με τα ονόματα D.B.S.B., N.J.W. και N.O.F., έναν πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου με το όνομα J.W., έναν πολίτη της Γκάνας με το όνομα A.K.K. και έναν Τούρκο πολίτη με το όνομα A.Ö..

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην αποθήκη, κατασχέθηκαν συνολικά 1 δισεκατομμύριο πλαστά δολάρια σε 10 εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 που ήταν τοποθετημένα σε κιβώτια φορτίου για να μεταφερθούν σε χώρες της Αφρικής.

Ομάδες της στρατοχωροφυλακής ερεύνησαν επίσης τις πολυτελείς βίλες που είχαν νοικιάσει οι ύποπτοι στο Σισλί και κατέσχεσαν κάποια χρήματα και κοσμήματα.

Αναφέρθηκε ότι τα προξενεία των χωρών ενημερώθηκαν για τους υπόπτους.

Τονίστηκε ότι το κατασχεθέντα πλαστά δολάρια ήταν το μεγαλύτερο ποσό πλαστών χρημάτων που κατασχέθηκαν ταυτόχρονα στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button