Κόσμος

Το τέλος του κόσμου; Εκατοντάδες νυχτερίδες έπεσαν νεκρές ταυτόχρονα στην Ινδία – Βίντεο

Ο θάνατος εκατοντάδων νυχτερίδων σε αρκετές πολιτείες της Ινδίας αναστάτωσε τους χωρικούς, που μιλούν για σημάδια πολύ δυσάρεστων γεγονότων που είναι προ των πυλών.

Ο φόβος των ντόπιων κατοίκων ανάγκασε τις τοπικές αρχές να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν ελέγχους στις σορούς των νυχτερίδων.

«Και παλαιότερα είχε ανάλογους καύσωνες, αλλά ποτέ δεν είχαμε δει θανάτους σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Εξάλλου, ποιος έχει νερό για τις νυχτερίδες; Κάτι πάει στραβά με όλο αυτό, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Πώς μπορούν 52 νυχτερίδες να πέσουν νεκρές μέσα σε μια ώρα;» ανέφερε ο χωρικός από το Ούταρ Πραντές, Ασόκ Βάρμα, στα ΜΜΕ.

Σε ένα παρόμοιο συμβάν επίσης στις 26 Μάη, αυτή τη φορά στο Μπιχάρ, περίπου 200 νυχτερίδες πέθαναν στην περιοχή Μποζπούρ.

Μια ομάδα γιατρών επισκέφθηκε την περιοχή και συνέλεξε δείγματα από τα νεκρά πλάσματα για να διενεργήσει ελέγχους.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της δασικής υπηρεσίας και του ινστιτούτου ερευνών της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Ινδίας, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι οι νυχτερίδες πέθαναν εξαιτίας του κύματος καύσωνα στην περιοχή του Ούταρ Πραντές, ενώ να σημειώσουμε ότι οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται.

Εξάλλου, ως άλλος πιθανός λόγος για τους θανάτους των νυχτερίδων θεωρείται και η χρήση εντομοκτόνων στα δέντρα μάνγκο που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button