ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει με τις απουσίες και τις βαθμολογίες των μαθητών

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο Α’ τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Έπειτα από τις επισημάνσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα το διάστημα της τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικών προβλημάτων, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος – που για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκε λιγότερο από δέκα ώρες στο Α’ τετράμηνο – υπάρχει η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία.

Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό θα πρέπει οι διδάσκοντες αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα να μην διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών.

Τέλος, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, επισημάνθηκε πως αυτός θα εξεταστεί στο τέλος του Β’ τετραμήνου.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button