Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Μνήμες Ξωτικών” του Γρ.Χαλιακόπουλου

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Φιλιατρινού συγγραφέα – δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, στο κατάμεστο από κόσμο, αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών απ΄τον όμιλο Δράσης και Πολιτισμού, με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Η νέα ποιητική συλλογή του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Μνήμες Ξωτικών» (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), είναι η 5η κατά σειρά η οποία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο του ποιητικού του έργου, μετά από 27χρόνια αποχής του συγγραφέα από την ποίηση καθώς ασχολήθηκε όλα αυτά τα χρόνια κυρίως με το μυθιστόρημα, το παραμύθι, το θέατρο και τη δημοσιογραφία. Είναι ένας φόρος τιμής προς την Ομάδα «Τα Ξωτικά της Ποίησης», μιας αντισυμβατικής παρέας ποιητών που έδρασε απ΄ το 1989 και για μια δεκαετία περίπου.

Για την ποιητική συλλογή μίλησαν η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου και η πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά. Ποιήματα διάβασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Κολοβός. Την εκδήλωση χαιρέτησε η φιλόλογος – αρθρογράφος Βακώ Αθανασοπούλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο ποιητής-συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος με μια κατάθεση ψυχής, αναλύοντας τα ερεθίσματα που τον έκαναν να εκφραστεί μέσω της ποίησης, τα σημαντικά θέματα τα οποία τον απασχολούν όπως η δύναμη και η εξουσία, η ζωή και ο θάνατος και η ύπαρξη του θεού σε σχέση με τον άνθρωπο. Εστίασε και περιέγραψε τους είκοσι φίλους τα ξωτικά στους οποίους αφιερώνει την ποιητική του συλλογή και την σημαντική εκείνη ανατρεπτική δεκαετία, πριν από τριάντα χρόνια, που μαζί τους έζησε σημαντικές και ανεπανάληπτες δημιουργικές , καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές εμπειρίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button