Κόσμος

Χωριό της Αυστρίας που ονομάζεται… Fucking, αλλάζει όνομα!

Χωριό της Αυστρίας που φέρει το όνομα Fucking μετονομάζεται, καθώς οι κάτοικοι έχουν απαυδήσει από τους συνειρμούς που δημιουργούνται.

Στην Αυστρία ένα χωριό 100 κατοίκων που ονομάζεται Fucking (Φούκινγκ στην αυστριακή προφορά), αλλάζει όνομα γιατί οι κάτοικοι θεωρούν ότι δημιουργούνται λάθος συνειρμοί στην αγγλική γλώσσα.

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021», ανέφερε στη γραπτή απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αντρέα Χόλζνερ, ο συντηρητικός δήμαρχος του δήμου Τάρσντορφ, στον οποίο ανήκει το Fucking, βόρεια του Σάλτσμπουργκ, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία.

Οι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού συχνά αγανακτούσαν από όσους ταξίδευαν τα τελευταία χρόνια στο χωριό μόνο και μόνο για να κλέψουν τις πινακίδες με την ονομασία του χωριού, ή για να τραβήξουν άσεμνες φωτογραφίες δίπλα σε αυτές και να τις αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, το 2018, ο ιστότοπος ερωτικού περιεχομένου Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του Fucking και σε πόλεις με ονόματα όπως Titz στην Γερμανία ή Big Beaver στην Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

«Επιβεβαιώνω ότι όντως το τοπικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση. Δεν θα πω τίποτε άλλο σχετικά μ’ αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Χόλζνερ στο Reuters. Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού «ευνοείται» στην αγγλική γλώσσα.

 

[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button