Τοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Προταση για ολική απαγόρευση στάθμευσης στο ανοικτό κέντρο εμπορίου από Μάιο έως Οκτώβριο

Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου και Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: Προς Βελτίωση της Ζωής στην Πόλη

Μια σημαντική κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, μεταξύ του τοπικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, καθιστώντας δυνατή τη συζήτηση πολλών θεμάτων που αφορούν την τοπική κοινότητα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, βρισκόταν και η στάθμευση στην περιοχή του ανοικτού κέντρου εμπορίου Κυπαρισσίας. Με ομόφωνη συμφωνία από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τριφυλίας για την ολική απαγόρευση στάθμευσης στο ανοικτό κέντρο εμπορίου Κυπαρισσίας από τις 13 Μαΐου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η απόφαση αντανακλά την κοινή ανησυχία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της προσβασιμότητας στην περιοχή, ενώ αναμένεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης για περαιτέρω αποφάσεις επί του θέματος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων μεταξύ των δύο οργάνων κάθε μήνα. Αυτό το μέτρο θα ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους, παρέχοντας τη δυνατότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων και την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ζωής στην Κυπαρισσία.

Συνολικά, η κοινή αυτή συνεδρίαση αντιπροσώπευσε ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη διαχείριση και ανάπτυξη της πόλης, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων για την επίτευξη κοινών στόχων και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Το αυτονόητο. Θεωρώ δεν φτιάχτηκε το open mall για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους οι μαγαζατορες και οι θαμώνες των καφενείων.Πρεπει να απογορευτει η στάθμευση και να επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση για όσους θέλουν να αγοράσουν προϊόντα από τα μαγαζιά και για τους προμηθευτές. Επίσης επιβάλεται η σήμανση εντός του open mall ώστε να μπορεί να επεμβαίνει η αστυνομία.
    Πάνω από όλα όμως θέλει οι πολίτες να προσπαθήσουν τηρούν τον κ.ο.κ. σχεδόν όλοι μπαίνουν αντίθετα σε μονόδρομους. Τα μηχανάκια δε και τα ντελιβερι κάνουν αγώνες ποιος θα περάσει πιο πολλούς μονόδρομους αντίθετα. Καλό θα ήταν οι μαγαζατορες να επιβληθούν τα ντελιβερι τους για την απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά τους.Κάποια στιγμή η αστυνομία θα αρχίσει να γράφει. Τότε θα μας φταίει η αστυνομία και το σύστημα. Τίποτα δεν θα βελτιωθεί αν πρώτα εμείς δεν βελτιώνουμε τους εαυτούς μας.

  2. Το έχω ξαναπεί πρόκειται για τον χειρότερο σχεδιασμό της αγοράς, η αγορά πρίν είχε κάποιο χρώμα και χαρακτήρα, τώρα τίποτα, απλά τσιμέντο και η ζέστη να αντανακλάται ακόμη περισσότερο.

    Το μόνο θετικό πως θα μπορύσαν να το είχαν σχεδιάσει ακόμη χειρότερα.

    Μια απλή βόλτα στην Μάνη ή στην Μονεμβασιά σου δείχνει ακριβώς τι είναι το ωραίο και το όμορφα σχεδιασμένο.

    Η δε ονομασία Όπεν Μόλ παραπέμπει σε αποικίες της αφρικής που τους έμειναν τα σπαστά αγγλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button