Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

8ο Καλαματιανό Καρναβάλι | Γίνε και εσύ κομμάτι της “Καρναβαλικής Συγκλήτου”

Το Καλαματιανό Καρναβάλι αλλάζει μορφή και ανοίγεται προς την βάση του, τους καρναβαλιστές. Για το λόγο αυτό λοιπόν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα, που θα αποτελείται αποκλειστικά από καρναβαλιστές και με την σειρά του θα αποτελεί την βάση του Καλαματιανού Καρναβαλιού. Το νέο αυτό όργανο, που θα ονομάζεται “Καρναβαλική Σύγκλητος”  θα αποτελείται από θεματικές ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν έναν συντονιστή η κάθε μια. Συνολικά οι εκπρόσωποι θα είναι 15.

Οι ιδέες και οι προτάσεις των καρναβαλιστών θα θέτονται προς συζήτηση στις ομάδες εργασίας της Συγκλήτου και μετά μέσω των εκπροσώπων κάθε ομάδας θα φτάνουν στην οργανωτική επιτροπή και από εκεί στην Φάρις και τον Δήμο Καλαμάτας. Με λίγα λόγια η οργανωτική επιτροπή, που θα συνεχίσει κανονικά την παρουσία της,  θα παίζει ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ της συγκλήτου (που θα είναι η βάση και ο πυρήνας αποτελούμενη από όλους τους  καρναβαλιστές και τους λάτρεις του καρναβαλιού) και του εκτελεστικού οργάνου που θα είναι η Φάρις.

 

Η οργανωτική επιτροπή λοιπόν του Καλαματιανού Καρναβαλιού καλεί όλους όσοι αγαπούν το Καλαματιανό Καρναβάλι και θέλουν να προσφέρουν ενεργά σε αυτό αποτελώντας έναν από τους 15 εκπροσώπους των ομάδων εργασίας του να στείλουν την  συμμετοχή τους στο e-meil  kalamatianokarnavali2020@gmail.com μέχρι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση, ανοιχτή σε όλους όσους αγαπούν το Καλαματιανό Καρναβάλι, όπου θα εκλεγούν μέσα από ψηφοφορία των ίδιων των καρναβαλιστών οι 15 εκπρόσωποι της Συγκλήτου.

Όσο λοιπόν μεγαλύτερη είναι συμμετοχή τόσο στις αιτήσεις εκπροσώπησης, όσο και στην συνάντηση της Τετάρτης τόσο πιο πολύ θα ακουστεί η φωνή των Καρναβαλιστών και τόσο πιο στέρεη και ενισχυμένη θα είναι η βάση του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Καρναβαλική Σύγκλητος. Την  Τετάρτη οι ίδιοι οι καρναβαλιστές θα ψηφίσουμε όλοι μαζί ποιος θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν.

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “8ο Καλαματιανό Καρναβάλι | Γίνε και εσύ κομμάτι της “Καρναβαλικής Συγκλήτου””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.