Δήμος Μεσσήνης

Εκτόξευση βαριών κατηγοριών και μεγάλος καυγάς στη Μεσσήνη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Η πιο σκληρή σύγκρουση μέχρι τώρα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Μεσσήνη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το γνωστό θέμα της χάραξης του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι με τεχνάσματα και προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ροκάνισε το χρόνο και έφερε τη Μεσσήνη προ τετελεσμένων ως προς τη χάραξη του δρόμου, που είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης απάντησε ότι ο συνυποψήφιός του δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τη χάραξη του δρόμου παρά μόνο τον νοιάζει να μην θιγούν ακίνητα του πεθερού και της συζύγου του Γιώργου Αθανασόπουλου. Μετά την εκτόξευση αυτής της σοβαρής κατηγορίας και εν μέσω έντονων λεκτικών διαπληκτισμών η παράταξη του Γιώργου Αθανασόπουλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας το δήμαρχο ότι κάνει ανυπόστατες συκοφαντίες…

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Αθανασόπουλος, προέβη σε διάφορα σχόλια και ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αναφερόμενος προφανώς στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Καλαμάτα για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, ότι αποκλείστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο από το να εκφράσει την άποψή του για τη χάραξη του δρόμου. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι αυτό επιτεύχθηκε με την “τακτική” και τα “παιχνιδάκια” του δημάρχου,  Γιώργου Τσώνη, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ροκάνισε το χρόνο παραπέμποντας το θέμα της ενημέρωσης για τη μελέτη του έργου σε διαπαραταξιακή επιτροπή. Έτσι, συνέχισε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Δήμος Μεσσήνης είναι πλέον προ τετελεσμένων αφού από τις ανακοινώσεις που έκανε χθες στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός προκύπτει ότι η χάραξη του δρόμου έχει οριστικοποιηθεί. Ωστόσο ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα καλέσει σε διαβούλευση τους φορείς και τους κατοίκους της Μεσσήνης και θα δρομολογηθούν νέες εξελίξεις για το δρόμο “από μηδενική βάση”, αναγνωρίζοντας πάντως ότι πρόκειται για έναν οδικό άξονα στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για τη Μεσσήνη αλλά για όλη τη Μεσσηνία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είπε ότι οι “κωλοτούμπες” του Γιώργου Αθανασόπουλου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και σε αυτό το πλαίσιο “λάκισε”, όπως είπε χαρακτηριστικά, από την διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε για την ενημέρωση και την παρακολούθηση του θέματος πριν καν αυτή ξεκινήσει τις συνεδριάσεις της.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε εμμέσως ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία όμως τόνισε ότι οφείλεται στο ότι δεν είχε ορίσει τον εκπρόσωπό του σε αυτή το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σχολίασε δε ότι η πρόεδρος της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Νατάσσα Κυριακοπούλου, είναι φίλη του Γιώργου Αθανασόπουλου, ενώ εκείνος απάντησε ότι το ποιοι είναι οι φίλοι του μπορεί να το πει ο ίδιος και ανταπέδωσε λέγοντας ότι φίλος του δημάρχου είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Εκνευρισμένος ο Γιώργος Τσώνης είπε ότι οι φίλοι του Γιώργου Αθανασόπουλου είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση…

Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Τσώνης κάλεσε τον Γιώργο Αθανασόπουλο να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του για το δρόμο, υποστηρίζοντας ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δεύτερου, ο Βασίλης Σαραντόπουλος, έχει βγάλει προεκλογική κάρτα στην οποία χαρακτηρίζει ως “κόκκινη γραμμή” το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου. Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ακούστηκαν παρατηρήσεις ότι ο υποψήφιος του συνδυασμού περιγράφει ως “κόκκινη γραμμή” την νέα χάραξη του δρόμου και όχι γενικά και αόριστα το δρόμο.

Επίσης είπε ο Γιώργος Αθανασόπουλος ότι ο δήμαρχος γνωρίζει εδώ και ένα χρόνο και με λεπτομέρειες τη χάραξη του δρόμου. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε όμως ότι και ο ίδιος ο Γιώργος Αθανασόπουλος πήγε στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερωθεί σχετικά με τη χάραξη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το ενδιαφέρον του δεν έχει να κάνει με το αν θίγονται συμφέροντα δημοτών αλλά μόνο τα συμφέροντά του πεθερού και τα κτήματα της συζύγου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Αμέσως μετά από αυτή την κατηγορία η παράταξη του Γιώργου Αθανασόπουλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συνεχίστηκε μόνο με τη συμμετοχή της παράταξης της πλειοψηφίας και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Αποστολόπουλου.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button