Δήμος Μεσσήνης

Μεσσήνη: Τρεις παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα της πόλης και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας

1)Ψηφιακό Μουσείο: Η δημιουργία ψηφιακού μουσείου με θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην Αρχαία Μεσσήνη, θα αποτελέσει κίνητρο για επίσκεψη στην Μεσσήνη και συνάμα αφορμή για την «εισαγωγή» των επισκεπτών στο μεγαλείο του αρχαιολογικού χώρου. Με την ενσωμάτωση ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών λειτουργιών και με την δυνατότητα της διαδραστικότητας που διέπουν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, το μουσείο θα μπορεί να είναι επισκέψιμο και από σχολεία. Έτσι η πόλη θα αποτελέσει μόνιμο σημείο αναφοράς και επιλογής . Ωστόσο το ψηφιακό μουσείο αν και διαπιστώθηκε από έρευνα πως δεν θα καταλαμβάνει μεγάλη έκταση θα πρέπει να «κτιστεί» περιμετρικά της πόλης όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για στάθμευση μικρών και μεγάλων οχημάτων, όπως τουριστικά πούλμαν.

2)Θεματικά Πάρκα: Με έμφαση στο κεντρικό πάρκο της πόλης το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε υπαίθριο βοτανικό μουσείου, όλα τα πάρκα της πόλης πρέπει να αλλάξουν όψη. Για το κεντρικό πάρκο η θέση μας είναι η αναβάθμιση του με τη συνδρομή επιστημονικού προσωπικού (γεωπόνους) ώστε να υλοποιούνται σε αυτό ανθοκομικές εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες υπό την αιγίδα και συνεργασία του τεχνολογικού ιδρύματος που εδρεύει στον νομό μας. Τα μικρότερα πάρκα της πόλης θα πρέπει να μετατραπούν σε «θεματικά πάρκα» (πάρκο ανακύκλωσης-προτομών-καλλιτεχνικών δράσεων).

3)Κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά: Σε όλες τις γειτονιές της πόλης στόχος μας είναι η δημιουργία κέντρων υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών με ανταποδοτική δυνατότητα όπως χρηματικό αντίτιμο με βάση κάποια ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού ή παροχής εκπτωτικών κουπονιών με συμβεβλημένες επιχειρήσεις του Δήμου
Γιάννης Λάσκαρης
Πρώην δημοτικός σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button