Κόσμος

Δεν φαντάζεστε ποιος είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Jeff Bezos ήταν εδώ και αρκετό καιρό ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει. Η περιουσία του αυτή τη στιγμή φτάνει τα 193,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μπορεί να έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά και έξω από αυτόν, αλλά η θέση στην κορυφή δεν του ανήκει πλέον.

Ένας επιχειρηματίας κατάφερε να τον περάσει. Κι αυτός δεν είναι ο Bill Gates, δεν είναι ο Warren Buffet, ούτε ο Mark Zuckerberg. Είναι ο Bernard Arnault ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH).

Από τις 30 Ιουλίου ο 73χρονος Γάλλος σύμφωνα με την live κατάταξη του Forbes, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Jeff Bezos έχασε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση της μετοχής της Amazon κατά 7% και η περιουσία του Arnault ανέβηκε στα 199,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα περισσότερα χρήματα τα κέρδισε μέσω της LVMH, μιας αυτοκρατορίας που περιλαμβάνει περίπου 70 brand names, όπως η Louis Vuitton, Bulgari, Sephora, Moët & Chandon, Christian Dior κ.α.

Πάντως και οι δυο είναι κερδισμένοι στην περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με το grunge.com, τα έσοδα της Amazon αυξήθηκαν κατά 38% στα 386 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Ο Arnault από την άλλη έγινε κατά 100 δισεκατομμύρια πλουσιότερος, με τις μετοχές της LVMH να αυξάνονται κατά 107% την άνοιξη του 2020, ενώ μέχρι το τέλος του έτους κάθε μετοχή είχε ανέβει σε αξία κατά 589 δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία κέρδισε 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Arnault που κατέχει το 47% των μετοχών να καρπώνεται μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων.

@forbes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button