ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Αν οι γονείς δεν υπογράψουν τον Κανονισμό Λειτουργίας, τα παιδιά μένουν εκτός σχολείου

Η υλοποίηση του νέου Σχολικού Κανονισμού από τη νέα σχολική χρονιά θα δημιουργήσει νέο τοπίο στη φοίτηση στα σχολεία όλης της χώρας. Τι θα συμβεί αν οι γονείς δεν τον υπογράψουν.

Ο Σχολικός Κανονισμός Λειτουργίας που καθιερώνεται στα σχολεία από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποτελεί μια νέα πραγματικότητα για την μαθητική κοινότητα καθώς ουσιαστικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς θα κληθούν να συναινέσουν και να υπογράψουν ένα πλαίσιο που θα ορίζει αναλυτικά τους κανόνες συμπεριφοράς και συνεπειών για κάθε παράπτωμα στο οποίο τυχόν υποπέσουν μαθητές.

Όπως διευκρινίζεται ο Νέος Κανονισμός Λειτουργίας των Σχολείων θα εφαρμόζεται εντός του σχολείου, κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του, καθώς και σε όλες τις δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές/ επισκέψεις/ μετακινήσεις τις οποίες διοργανώνει το σχολείο, με σαφείς κανόνες συμπεριφοράς και συνεπειών για κάθε παράπτωμα. Θα κοινοποιείται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές, ώστε από πριν όλοι να γνωρίζουν τους κανόνες, τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες και οι γονείς με την εγγραφή των παιδιών σε οποιαδήποτε σχολική βαθμίδα υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση και βεβαιώνουν τη δέσμευση του παιδιού τους και τη δική τους.

Ουσιαστικά οι γονείς και οι κηδεμόνες μέσω της υπογραφής τους αποδέχονται ότι κάθε παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους θα επισύρει και μια προβλεπόμενη ποινή σε μια προσπάθεια αφενός να εξομαλυνθούν συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο σχολικό περιβάλλον και αφετέρου να εξαλειφθούν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν υπογράψουν τον Σχολικό Κανονισμό Λειτουργίας, τα παιδιά δεν θα εγγράφονται στο σχολείο

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή και υλοποίηση του Σχολικού Κανονισμού Λειτουργίας είναι προαπαιτούμενο για τη φοίτηση στο σχολείο, τονίζοντας ότι αν οι γονείς δεν υπογράψουν ότι έχουν ενημερωθεί για τον Σχολικό Κανονισμό Λειτουργίας ή δεν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους, το παιδί τους δεν θα μπορεί να εγγραφεί στο σχολείο. Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε ότι «η μη υπογραφή του Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου σημαίνει αυτόματα πως ο μαθητής δεν θα μπορεί να εγγραφεί και να φοιτήσει σε κανένα σχολείο».

dnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button