Τοπικά Νέα

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Πότε διακόπτεται η υδροδότηση ενός ακινήτου – Τι αναφέρει ο κανονισμός ύδρευσης

Δείτε τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε διακοπή των παροχών ύδρευσης στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 5.8 του εν λόγω κανονισμού.

Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως ότι οι διακοπές γίνονται χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του δεύτερου ανεξόφλητου λογαριασμού.

Παρακαλούμε να μεριμνείτε πάντα για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών σας και για την τακτοποίηση τυχόν οφειλών σας, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες διακοπές υδροδότησης.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειαστείτε.

5.8    Διακοπή – Αφαίρεση παροχών
5.8.1     Διακοπή παροχών

Η υδροδότηση ενός ακινήτου διακόπτεται :

Β) Εάν κάποιος καταναλωτής έχει δύο τρίμηνους ανεξόφλητους λογαριασμούς και το ποσό της οφειλής
υπερβαίνει το ποσό της εγγύησης, ένα  μήνα μετά την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του δευτέρου ανεξόφλητου λογαριασμού θα γίνεται διακοπή της παροχής του χωρίς καμία ειδοποίηση.
Επίσης στους καταναλωτές ύδρευσης οι οποίοι έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς  πέραν των δύο τριμήνων, όταν το ποσό της οφειλής περάσει το ποσό της εγγύησης ανεξαρτήτως τριμήνου, μετά την παρέλευση ενός μηνός από την λήξη προθεσμίας πληρωμής θα γίνεται διακοπή της παροχής χωρίς καμία ειδοποίηση.

Γ) Από την υπηρεσία στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τον κανονισμό η διακοπή, δεν απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις του προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ.
Η επανασύνδεση γίνεται εφόσον αρθεί ο λόγος που οδηγεί στη διακοπή και καταβληθεί το δικαίωμα επανασύνδεσης.

Βρείτε τον κανονισμό Ύδρευσης (ΑΔΑ: 6Η89465ΘΠ4-ΗΣΟ) της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. εδώ: https://www.deyatrif.gr/ydreysh

Σχετικά Άρθρα

9 Σχόλια

 1. Ο νόμος αυτός τώρα βγήκε ;;; χα χα χα δώστε πόνο τώρα που εξασφαλίσατε την εκλογή δώστε πόνο και θα ηθελα να βλέπω από μια μεριά την ώρα που θα κόβεται τα νερά των κακοπληρωτών ψηφοφόρων σας ….

 2. Με αυτούς που τους έχετε σε κοινωνικό τιμολόγιο με απεριόριστη κατανάλωση χωρις να το δικαιουνται τι θα κανετε; Έχετε κάνει ποτέ έλεγχο όταν κάποιος καταναλώνει 60 κυβικά κ πληρώνει 8 ευρώ αν είναι καταναλωτής με οικονομική δυσπραγια η είναι καταναλωτές που έχουν βρει την ακρια να μην πληρώνουν

 3. Έχετε τεράστια ευθύνη για τα χάλια της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Πέραν τη ζημιά στην επιχείρηση εκθέσατε και εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες. Εάν είχατε εφαρμόσει τον κανονισμό που τώρα επικαλειστε δεν θα είχαν συμβεί αυτά που μόνο στο Δήμο Τριφυλίας συνέβησαν.

 4. Ουδείς αμφισβητεί ότι τα χρέη είναι χρέη και πρέπει να πληρώνονται.

  Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιοι έχουν ανάγκη και ποιοι όχι.

  Επίσης πολλοί Λογαριασμοι , είναι σε Ονόματα Ανθρώπων που έχουν αποδημήσει εις Κύριον και αυτό είναι παράνομο και συνιστά παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των Υπαλλήλων.

  Η Νομοθεσία ορίζει ότι οι Λογαριασμοί εκδίδονται σε Ονόματα Ζωντανών και ενεργά ΑΦΜ .

  Άρα , προτού απειλείται το κόσμο με διακοπή υδροδότησης , ξεκαθαριστε τα αυτονόητα , διότι διαφορετικά θα επιληφθούν τα Αρμόδια Δικαστήρια.

  Η αποτυχια και υπερχρέωση της ΔΕΥΑΤριφυλιας, δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των καταναλωτών, κάποιοι εκ των διοικούντων δεν έκαναν απλά σωστά της δουλειάς τους.

  Και εάν το πολιτικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Βουλευτών Μεσσηνίας – Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικής Οργάνωσης Τριφυλίας, θέλει να εξαργυρώσει ” ψηφοθηρικα γραμμάτια” να βρει και τα αντίστοιχα κονδύλια να τους πληρώσει.

  Αυτό δεν θα γίνει στις πλάτες των χιλιάδων καταναλωτών.

 5. Ο προηγούμενος σχολιαστής ομιλεί σαν Αληθινός Απόστολος!

  Τα Χρέη είναι Χρέη και πρέπει να πληρωθούν αλλά να σκεφτούν πως έχουν παρανομησει οι Υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας , όταν βάζουν την υπογραφή τους σε Βεβαίωση Χρεών που φέρουν Ονόματα Πεθαμένων , είναι νόμιμο;

  Θέλετε να επιληφθούν τα Αρμόδια Δικαστήρια για Παράβαση Καθήκοντος και Νομοθεσίας;

  Έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία καταλογισμού των χρεών σε απογόνους των Πεθαμένων όταν κάποια συναλλαγή εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Δήμων;

  Πληρωνοσαστε μέσω Κρατικού Προϋπολογισμού άρα εμμέσως από εμάς;

  Οι Δημότες που πληρώνουν είτε κανονικά είτε εκπροθεσμα , παρατήρησαν τα χρήματα τους να πιάνουν τόπο με Έργα και όχι με συνεχείς διακοπές υδροδότησης λόγω βλαβών στο Δίκτυο;

  Οι Προσλήψεις, Μόνιμου & Εποχιακού Προσωπικού , πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος και μέσω ΑΣΕΠ , η έγιναν κατόπιν παραγγελίας από το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας στην Τριφυλία.

  Σκεφτείτε προτού δράσετε.

  Και όπως λέει ο 3ος Νόμος του Νεύτωνα: ” Κάθε δράση , έχει και μια αντίδραση”

  1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου δεν πληρωνονται μέσω Κρατικού Προϋπολογισμού άρα εμμέσως από εμάς.
   Πληρώνονται από το ταμείο της επιχείρησης δηλαδή απο τα έσοδα της επιχείρησης.

 6. Είναι αρκετοί Λογαριασμοί που είναι σε Ονόματα Πεθαμένων και αυτό συνιστά εκ μέρους των Υπαλλήλων του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου , παράβαση καθήκοντος & νομοθεσίας..

  Όταν ενα Ακίνητο , μεταγράφεται στο Οικείο Υποθηκοφυλακείο από την στιγμή της Επίσημης Αλλαγής Ονόματος λόγω Κληρονομικότητας παύει κάθε Υποχρέωση του Αποθανόντος η της Αποθανουσας.

  Τώρα εάν οι Υπάλληλοι του Οικείου Τμήματος , προτιμούσαν να σφύριζαν αδιάφορα δεν φταίει ο κάθε ιδιοκτήτης να πληρώσει την ολιγωρία, την αδιαφορία και την νωχελικοτητα της Δημόσιας Διοίκησης.

  Επίσης , από την στιγμή που δεν έχει γίνει μια σοβαρή αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η ΔΕΥΑΤριφυλιας που αποσκοπεί;

  Ο Δήμος Τριφυλίας ( Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του κυρίου Λεβεντακη) που αποσκοπούν;

  Εάν αυτό είχε ειπωθεί κατά την προεκλογική περίοδο, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό.

  Επίσης , ο Δήμαρχος και η Νέα Δημοκρατία Τριφυλίας, έχει προφανώς να εξαργυρώσει γραμμάτια τα οποία δεν θα κάνει στις πλάτες των καταναλωτών.

  Τώρα εάν κάποιοι , δεν θέλουν να δουλέψουν όπως οι υπόλοιποι και νομίζουν ότι με το να εργαστούν στο Δήμο ως εποχιακοί θα το κάνουν εις βάρος των υπολοίπων είναι πολύ βαθιά νυχτωμενοι.

 7. Όταν ένα Ακίνητο μεταγράφεται στο Οικείο Υποθηκοφυλακείο, η διαδικασία για να ολοκληρωθεί προϋποθέτει και κάποια Πιστοποιητικά εκ μέρους του Οικείου Δήμου, στα οποία οι Υπάλληλοι βάζουν την Υπογραφή τους , την Σφραγίδα τους και την Σφραγίδα του Δήμου.

  Εάν δεν μπορούν να πράξουν τα αυτονόητα κρίνονται ως ανίκανοι για την διατήρηση των θέσεων τους.

  Εάν ο Λογαριασμός Ύδρευσης, συνεχίζει να εκδίδεται σε όνομα Πεθαμένου ενώ το Ακίνητο είχε περάσει σε Κληρονόμο η έχει Πωληθεί, λυπάμαι πολύ αλλά είσαστε ανάξιοι να διατηρείται τις θέσεις σας.

  Οι δε αιρετοί εκπρόσωποι της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, εξαργυρώνουν γραμμάτια της Νέας Δημοκρατίας στην Τριφυλία.

  Τώρα εάν νομίζει η Νέα Δημοκρατία Τριφυλίας, ότι θα δημιουργήσει προβλέπεται στους καταναλωτές είναι πολύ βαθιά νυχτωμενη.

  1. Δεν ισχύει αυτο σε ΔΕΥΑ.
   Η παροχή ανοίκει στο ακίνητο το οποιο υδροδοτείται. Δεν εχει σημασία το ονομα.
   Εαν το ρολόϊ χρωσταει, το χρεος πρεπει να πληρωθεί απο αυτον που του ανοικει το ακινητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button