Τοπικά Νέα

Απόφαση του συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων για την επέκταση του νεκροταφείου

Το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει όπως ο Δήμος επισπεύσει τις διαδικασίες και προβεί σε αγορά οικοπέδου 5,5 στρεμμάτων νότια του νεκροταφείου Γαργαλιάνων από τους ιδιοκτήτες Σερέτη Φώτιο και Σερέτη Δημήτριο, προκειμένου γίνει η επέκταση του νεκροταφείου και αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα παραχώρησης τάφων οι οποίοι είναι ελάχιστοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαργαλιάνων Αριστομένης Καραχάλιος εισηγούμενος το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη τους τα εξής:

Όπως γνωρίζετε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο νεκροταφείο Γαργαλιάνων επειδή υπάρχουν ελάχιστοι τάφοι για παραχώρηση. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να ενταφιαστούν συμπολίτες μας σε νεκροταφεία άλλων κοινοτήτων της Δημοτικής μας Ενότητας.

Το θέμα είχε απασχολήσει και το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο και είχε προταθεί η αγορά οικοπέδου για επέκταση. Συγκεκριμένα είχαν έρθει σε επαφή με τους Σερέτη Φώτιο και Σερέτη Δημήτριο, ιδιοκτήτες οικοπέδου 5,5 στρεμμάτων νότια του νεκροταφείου και οι οποίοι είχαν συμφωνήσει ένα αντίτιμο για να προχωρήσουν σε πώληση του οικοπέδου στον Δήμο.

Δυστυχώς το θέμα δεν προχώρησε λόγω κάποιων μελετών που είναι απαραίτητες να γίνουν.

Προτείνω όπως επισημάνουμε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου ο Δήμος προβεί στην αγορά του οικοπέδου και γίνει η απαραίτητη επέκταση του νεκροταφείου Γαργαλιάνων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button