Αγροτικά

Αποκατάσταση της αλήθειας ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δελτίο Τύπου απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με το οποίο καταγγέλει ιστότοπο αγροτικού ενδιαφέροντος για ένα, όπως το αποκαλεί, «απολύτως ανακριβές δημοσίευμα για το σύνολο των εργαζομένων», το οποίο, όπως σημειώνει, παραποιεί «την πραγματικότητα» προσπαθώντας να στρέψει τους παραγωγούς «ενάντια στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ και να δημιουργήσει κλίμα πανικού/αγωνίας».

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα παρακάτω:

Κατά τη διάρκεια της περασμένης βδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των γενικότερων διεκδικήσεών τους, που έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία του Οργανισμού.

Με μεγάλη μας λύπη, διαβάσαμε σε ιστότοπο αγροτικού ενδιαφέροντος, ένα απολύτως ανακριβές δημοσίευμα για το σύνολο των εργαζομένων, το οποίο παραποιώντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας να στρέψει τους δικαιούχους παραγωγούς ενάντια στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ και να δημιουργήσει κλίμα πανικού/αγωνίας ανέγραψε ότι «Στη «λευκή απεργία» των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ σκόνταψε η πληρωμή, … Η αιφνιδιαστική 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν λίγες ώρες νωρίτερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Πληρωμών … είναι αυτή τη φορά η αίτια της νέας καθυστέρησης στις πληρωμές των αγροτών … Η στιγμή που επέλεξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον εν λόγω δημόσιο φορέα, δείχνει και το πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στον αγροτικό κόσμο …». Έτσι, το συγκεκριμένο δημοσίευμα δημιούργησε στρεβλή εικόνα στον αγροτικό κόσμο για το αν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία των προγραμματισμένων πληρωμών. Έκανε άμεση αναφορά στο Σύλλογο των Εργαζομένων, ειρωνεύτηκε και έθεσε σε αμφιβολία το αίσθημα της ευθύνης του συνόλου των εργαζομένων απέναντι στον αγροτικό κόσμο που διαχρονικά στηρίζουμε.”

Το παραπάνω αναπαρήχθη, ευτυχώς από λίγα, «ειδησεογραφικά» μέσα.
Ενημερώνουμε άπαντες ότι ο ΠΣΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ακολουθήσει απαρέγκλιτα τη διαδικασία για την προκήρυξη των κινητοποιήσεων, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28/06, σε αντίθεση με τα όσα ανέγραψε ο συντάκτης του άρθρου, που καλό θα ήταν να ενημερωθεί για την ακριβή έννοια του όρου «λευκή απεργία» που χρησιμοποίησε.
Η πραγματικότητα, διέψευσε τα όσα γράφτηκαν.
«Αναρωτιόμαστε» λοιπόν για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος ιστότοπος καταφέρεται εναντίον των εργαζομένων ενός Οργανισμού με τέτοιο τρόπο. Επιπλέον, «αναρωτιόμαστε» γιατί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προβάλλει συνεχώς και μονομερώς τοποθετήσεις, βάλλοντας συγχρονισμένα κατά του Οργανισμού και των εργαζομένων του για θέματα λειτουργίας του ΟΣΔΕ και των πληρωμών, επιλεκτικά ως προς τους χρόνους και τις συγκυρίες. Επίσης ξεκαθαρίζουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραλαμβάνει έργα συμμορφούμενα με τους όρους των διακηρύξεων των διαγωνισμών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ως αναθέτουσα αρχή.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα από δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις για να μπορέσει ο αγρότης / η αγρότισσα να λάβει την ενίσχυση που δικαιούται και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα και όχι να στοχοποιούνται.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν χαράσσουν αγροτική πολιτική, ούτε αποφασίζουν για αυτή, αλλά καλούνται να εφαρμόσουν τις εθνικές επιλογές. Ως εργαζόμενοι παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του αγρότη / της αγρότισσας στηρίζοντάς τους με τη δουλειά μας και μακριά από Κασσάνδρες και συμφέροντα.

Ζητάμε τέτοιου είδους άρθρα να αποσύρονται προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας προκειμένου να προασπίσουμε τη δουλειά των μελών μας από δημοσιεύματα, τα οποία όχι μόνο δεν βοηθούν στην ορθή ενημέρωση του αγρότη / της αγρότισσας αλλά διαστρεβλώνουν τα γεγονότα τόσο εντός της χώρας μας όσο και απέναντι στην Ε.Ε..

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Ε. – Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button