Πολιτική

Διαβεβαιώσεις Φλωρίδη σε Λαμπρόπουλο για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Διαβεβαιώσεις για την πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας είχε δώσει από την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου «Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου, με τον τίτλο “Ενοποίηση του Πρώτου Βαθμού Δικαιοδοσίας, Χωροταξική Αναδιάρθρωση των Δικαστηρίων της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης”» με διαβεβαίωσε για τα εξής:

Ορίζονται Πρωτοδικείο Μεσσηνίας, ως Κεντρική Έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με Έδρα την Καλαμάτα.

Ως Παράλληλη Έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Κυπαρισσία (άρθρο 6).

Οι Κεντρικές και Παράλληλες Έδρες των Πρωτοδικείων, διατηρούν πλήρη  καθ’ ύλη αρμοδιότητα (άρθρο 5).

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης, πως:

Ό,τι δίκαζε μέχρι τώρα η Κυπαρισσία παραμένει ως έχει.

Οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων παραμένουν εκεί.

Οι Πολίτες και οι Δικηγόροι δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση-μετακίνηση στην Καλαμάτα για καμία υπόθεση.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν, τα όσα είχα ανακοινώσει στις 18 Δεκεμβρίου 2023, μετά την συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα.

Τότε, είχα λάβει και ρητή διαβεβαίωση, την οποία επίσης γνωστοποίησα, για μη κατάργηση αλλά για αναβάθμιση του Εφετείου Καλαμάτας.

Σκοπός του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που σήμερα κατατίθεται στη Βουλή, είναι η Αναβάθμιση της Ποιότητας και της Ταχύτητας Απονομής της Δικαιοσύνης, με την Ορθολογικότερη Αξιοποίηση του Έμψυχου Δυναμικού».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button