Δήμος ΜεσσήνηςΤοπικά Νέα

Δήμος Μεσσήνης: Υπεγράφη σύμβαση για έργο δικτύου ύδρευσης ύψους 2,8 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – αντικατάσταση του εξωτερικού υδραγωγείου του πρώην συνδέσμου ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα έως Βελίκα» από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κυριάκο Χαϊδεμένο.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.803.225,81 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου μήκους 17 χλμ. περίπου και αντικατάσταση του υπάρχοντος, μέσω του οποίου υδρεύονται από την πηγή «Μπάρκα» οι οικισμοί Κουρτάκι, Άνω Δροσιά, Δροσιά, Δάρα, Νερόμυλος, Καρποφόρα, Δάφνη, Ριζόμυλος και Βελίκα.
Το υφιστάμενο δίκτυο του οποίου ένα τμήμα του είναι από αμίαντο, παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα βλαβών και απαιτούνται συχνές επισκευές.
«Το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες μας, καθώς θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πόσιμου νερού και θα αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα όπως διαρροή νερού σε μία περιοχή με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική. Με την ολοκλήρωσή του το έργο, θα συμβάλλει στην ορθή διαχείριση και διασφάλιση των υδατικών μας αναγκών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν βασική μας επιδίωξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η περάτωση του οποίου θα καλύψει υδρευτικές ανάγκες που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και των επισκεπτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button