Τοπικά Νέα

Διώξεις κατά των προέδρων του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζουν δύο συνδικαλιστές που είχαν διατελέσει πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (όπως και τα μέλη του τότε ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος), διότι σε συνεδριάσεις του Σώματος το 2015 (ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο ΔΣ), συμφώνησαν να αποδοθεί επίδομα που διεκδικούσαν και δικαιούνταν οι εργαζόμενοι του χώρου.

Η δίωξη, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε από την Εισαγγελία μετά από καταγγελία, και οι δύο τότε πρόεδροι (είχε σημειωθεί αλλαγή στο ΔΣ του Σωματείου στο ενδιάμεσο), οδηγούνται στο εδώλιο αύριο Τρίτη.

«Διώκουν τους 2 προέδρους του Σωματείου όπως και το υπόλοιπο ΔΣ του Νοσοκομείου σε βαθμό κακουργήματος, γιατί συμφώνησαν να δοθεί αποζημίωση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που είχε επιδικαστεί πρωτόδικα μετά από προσφυγή των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα πανελλαδικά. Τέτοιες αποζημιώσεις δόθηκαν νόμιμα σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε όλη την Ελλάδα», σημειώνει το Σωματείο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας που εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, τονίζοντας:

«Πρόκειται για βιομηχανία διώξεων με σκοπό να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικούν με κάθε τρόπο χρήματα από τις άδικες περικοπές που έχουν υποστεί. Είναι τόσες οι περικοπές στους εργαζόμενους από το 2012, όπως η κατάργηση των δώρων στον δημόσιο τομέα και η εξαφάνιση των τριετιών με το “μούφα” ξεπάγωμα τους στον ιδιωτικό τομέα, που θέλουν να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

Απαιτώντας να απαλλαχθούν όλα τα μέλη του ΔΣ από τις κατηγορίες όπως και των εκπροσώπων των εργαζομένων, που υπερασπίστηκαν δικαιώματα των συναδέλφων τους, υπογραμμίζει:

«Δεν θα τους περάσει, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία και τη συντονισμένη δράση τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις που τσάκισαν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων».

Αλληλεγγύη εκφράζει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button