Δήμος ΚαλαμάταςΔήμος Μεσσήνης

Δύο προσφορές για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Καλαμάτας και Μεσσήνης

Ως ιδιαίτερα σημαντική περιέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, την εξέλιξη σχετικά με το διαγωνισμό του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, για τη δημιουργία εφτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ο ένας για τα απορρίμματα των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος μεταξύ των δύο εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, οι οποίες είναι, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κουτίβας, η Intracat και η “Δημόπουλος”…

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει την αναγκαιότητα δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί το μεγάλο κόστος με το οποίο επιβαρύνεται σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας για τη μεταφορά των απορριμμάτων του στη μονάδα διαχείρισης της Καλλιρρόης, κόστος που επιβαρύνει και τους υπόλοιπους Δήμους ανάλογα με τις αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης διενεργείται για δεύτερη φορά, γιατί την πρώτη απέβη άκαρπος, με αποτέλεσμα να χαθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου στον οποίο οι Δήμοι συνεχίζουν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα απορρίμματά τους με πολύ υψηλό κόστος.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 5.900.000 ευρώ συν το ΦΠΑ και  αφορά τη δημιουργία των εξής σταθμών μεταφόρτωσης:

-Δήμος Καλαμάτας, εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Αντικάλαμου Δήμου Καλαμάτας (για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης)

-Δήμος Δυτικής Μάνης, στη θέση “ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ”, κοινότητα Προσηλίου, Δ.Ε. Λεύκτρου

-Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους

-Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στη θέση ‘ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΙ” εκτός ορίου οικισμού Άστρους

-Δήμος Νότιας Κυνουρίας, στη θέση “ΤΣΟΥΜΙΑΣ” εκτός σχεδίου της Δ.Κ. Λεωνιδίου

-Δήμος Μονεμβασιάς, στη Θέση Χέρωμα εκτός σχεδίου Κοινότητας ΑΓ. Αποστόλων Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ

-Δήμος Ελαφονήσου, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου

Στ.Μ.

kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button