Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Εισήγηση για διάνοιξη του πεζόδρομου Φιλιατρών

Το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών διαβίβασε στην Δημοτική Επιτροπή, την υπ. αριθ.5/2024
απόφασή του με θέμα «Πρόταση για διάνοιξη του πεζόδρομου Φιλιατρών, ζητώντας την υλοποίηση προηγούμενων αποφάσεων του συμβουλίου της Κοινότητας των Φιλιατρών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να θυμίσουμε ότι το Νοέμβρη του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία την κατάργηση του πεζόδρομου της αγοράς των Φιλιατρών.

Ειδικότερα, το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών διαβίβασε στην Δημοτική Επιτροπή, την υπ. αριθ.5/2024 απόφασή του με θέμα : «Πρόταση για διάνοιξη του πεζόδρομου Φιλιατρών» στην οποία αναφέρει τα εξής: «Έχει συζητηθεί και από τα προηγούμενα συμβούλια της Κοινότητας των Φιλιατρών, η διάνοιξη του
πεζοδρόμου επί της οδού Ν. Σπέντζα και η μετατροπή του σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, αλλά δεν έχει ακόμη
υλοποιηθεί. Είναι γεγονός ότι ο πεζόδρομος «έκοψε» την πόλη στα δύο, και ταυτόχρονα παρέλυσε μία ολόκληρη κεντρική συνοικία. Σίγουρα δεν είναι ένα απλό έργο αλλά χρήζει άμεσης ενεργοποίησης. Πρέπει η πόλη να ενωθεί, η αγορά να αναβαθμιστεί και να είναι προσβάσιμη σε πεζούς αλλά και σε οχήματα. Σίγουρα θα χρειαστεί να εφαρμοστούν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις που θα αφορούν την απαγόρευση της στάθμευσης και την τροφοδοσία των καταστημάτων, αλλά σίγουρα θα πρέπει να διανοιχθεί ο πεζόδρομος και να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης». Το Τοπικό Συμβούλιο εγκρίνει την διάνοιξη του πεζοδρόμου σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισήγηση του Προέδρου. Διαβιβάζει στον κ. Δήμαρχο, στον κ. Αντιδήμαρχο Τ.Υ. και στην Δημοτική Επιτροπή την απόφαση για περαιτέρω ενέργειες.

Η Δημοτική Επιτροπή Τριφυλία αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της αριθ. 5/2024 απόφασης του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, την οποία διαβιβάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. αφού λοιπόν υπήρχε απόφαση το 2021 γιατί το ξανααποφασίζετε το2024.? Γιατί δεν υλοποιήθηκε η πρώτη?

    1. Διότι την πρώτη απόφαση του ΔΣ ακύρωσε η Αποκεντρωμένη. Αλλά αυτό δεν το γράφει το ρεπορτάζ, που είναι λειψό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button