Εκπαίδευση

Επίσκεψη μαθητών που μετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφτηκαν περίπου 50 μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας με μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία (Olsztynie) και την Ιταλία (Gangi), που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ 2024. Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς υποδέθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαευσταθίου μαζί με τον Προϊστάμενο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλη Διονυσόπουλο.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την Καλαμάτα και την ιστορία της, για τη σημερινή της κατάσταση και τις προοπτικές της, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη μας από την Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Περισσότερο, αναλύθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Καλαμάτα από το Κλιματικό της Συμβόλαιο, οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει και τι στοχεύει για το μέλλον της πόλης μας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι νέοι, μαθητές και παιδιά, να είναι ενήμεροι και ενεργοί σε περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, ενώ ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button