Τεχνολογία

iPhone: Πρόβλημα στο λειτουργικό κάνει ροζ την οθόνη των smartphones

Μια περίεργη ιστορία βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά κατόχους iPhone 13 στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας. Οι χρήστες εμφανίζονται να έρχονται αντιμέτωποι με μια ροζ οθόνη στο τηλέφωνό τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες το forum υποστήριξης της Apple, αλλά και γνωστές κοινότητες του διαδικτύου έχουν γεμίσει από παράπονα χρηστών iPhone 13 σχετικά με ένα ροζ χρώμα που αποκτά η οθόνη τους. Το περίεργο είναι πως η κατάσταση αυτή έρχεται χωρίς να ακολουθείται κάποια συγκεκριμένη διαδικασία και μετά από λίγο το τηλέφωνο «κολλάει» και «κρασάρει».

Σε κάποιους χρήστες αυτή η οθόνη εμφανίστηκε μετά από κάποια δυσλειτουργία του GPS, ενώ σε κάποιους άλλους μόλις η μπαταρία του τηλεφώνου άρχισε να έχει «περίεργη» συμπεριφορά. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται πως σχετίζεται με κάποια κίνηση του χρήστη ή κάποια συγκεκριμένη διαδικασία που οδηγεί σε αυτήν την κατάσταση και ως εκ τούτου δεν υπάρχει και επίσημος τρόπος επίλυσης.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως προς το παρόν αυτό το πρόβλημα έχει εμφανιστεί μόνο σε iPhone 13 και όχι σε παλαιότερες συσκευές και η Apple προχώρησε σε κάποιες περιπτώσεις και σε αντικαταστάσεις τηλεφώνων μέσω των επίσημων σημείων υποστήριξης. Κάποιοι, βέβαια, πήραν την απάντηση πως το τηλέφωνό τους ελέγχθηκε και πως δεν είχε κανένα πρόβλημα στα του hardware, οπότε και τους επιστράφηκε.

Κάτι που επίσης είναι αξιοπερίεργο είναι πως οι ροζ αυτές οθόνες εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε οθόνες χρηστών iPhone 13 στην Κίνα και προς το παρόν η κατασκευάστρια εταιρεία συστήνει απλά ένα backup του τηλεφώνου και μια ενημέρωση στην τελευταία έκδοση του λογισμικού. Κάποιοι έλεγξαν ακόμη και τις σημειώσεις για τα τμήματα του λογισμικού που βελτιώνει η τελευταία έκδοση iOS που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από τους beta testers (iOS 15.3) και ούτε εκεί εντόπισαν κάτι συγκεκριμένο για το ζήτημα.

Αυτό και μόνο μαρτυρά πως η Apple δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει την περίπτωση και αναζητά ακόμη τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς των smartphones της. Κάποιοι πάντως παρουσίασαν το πρόβλημα και σε video και προσφέρουν και διάφορους τρόπους να το αντιμετωπίσετε, αν το συναντήσετε στη συσκευή σας. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα από Έλληνες χρήστες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button