Ελλάδα

Κως: Κάθειρξη 11 ετών σε 54χρονο για φοροδιαφυγή άνω των 230.000 ευρώ

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 54χρονο κατηγορούμενο για φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος κατηγορείται για δύο αδικήματα:

– Φοροδιαφυγή – ανακριβή απόδοση στο Δημόσιο φόρου εισοδήματος. Το δε, ποσό του φόρου εισοδήματος που δεν αποδόθηκε υπερβαίνει ανά φορολογικό έτος το ποσό των 150.000 ευρώ.

– Φοροδιαφυγή – ανακριβή απόδοση στο Δημόσιο φόρου προστιθέμενης αξίας. Το δε, ποσό του Φ.Π.Α. που δεν αποδόθηκε υπερβαίνει ανά φορολογικό έτος το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο και για τις δύο πράξεις τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 10.000 ευρώ ως εγγύηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής εταιρείας στην Κω απέδωσε ανακριβώς φορολογία εισοδήματος που αφορούσε τη διαχειριστική περίοδο από 1-01-2009 έως 31-12-2009, η οποία ξεπερνούσε το ποσό των 150.000 ευρώ ανά διαχειριστική περίοδο, προκειμένου η εταιρεία που εκπροσωπούσε, να αποφύγει την πληρωμή τής εν λόγω φορολογίας εισοδήματος και να πληρώσει λιγότερο.

Η συνολική αξία του φόρου εισοδήματος που δεν αποδόθηκε προσδιορίστηκε – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στο ποσό των 234.963 ευρώ. Για το ίδιο οικονομικό έτος, ο 54χρονος κατηγορείται ότι δεν απέδωσε και το Φ.Π.Α., η συνολική αξία του οποίου (αυτού που δεν κατεβλήθη) προσδιορίστηκε στο ποσό των 293.631 ευρώ.

huffingtonpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button