Εκπαίδευση

Ούγγροι μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Καλαμάτα

Δεκατέσσερις Ούγγρους μαθητές/τριες και δύο καθηγήτριες από το Cserepka Iskola της πόλης Pecs της Ουγγαρίας είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί το Γυμνάσιο Παραλίας από τις 15 έως τις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA121 Learning program for group activities – Student Mobility, που εκπονεί το ουγγρικό σχολείο, και της προσπάθειας διεύρυνσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του καλαματιανού σχολείου.

Οι Ούγγροι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Παραλίας και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου από τους Έλληνες μαθητές/τριες. Στη συνέχεια, οι ομάδες των Ούγγρων και Ελλήνων μαθητών/τριών έπαιξαν παιγνίδια γνωριμίας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς των δύο χωρών και απόλαυσαν τοπικά εδέσματα. Επίσης, συμμετείχαν σε μαθήματα και ομαδοσυνεργατικά projects σε μικτές ομάδες με θέμα τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ομοιότητες και διαφορές των δύο χωρών. Με τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης παρακολούθησαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων», που παρουσίασε το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου, ενώ συμμετείχαν και στο δρώμενο «Αναπαράσταση αρχαίας πομπής». Έλαβαν ακόμη μέρος σε μικτές ομάδες με ισάριθμους Έλληνες μαθητές/τριες στο πρόγραμμα «Kalamata Walk», που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας, Ραβάνη Ιωάννα και Αργυροηλιόπουλο Γιώργο. Η δράση περιελάμβανε περιήγηση στην πόλη, παίζοντας με την εφαρμογή Action Bound, από το Κάστρο έως το Δημαρχείο, με κυριότερους σταθμούς τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, το Λαογραφικό Μουσείο και την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες και των δύο χωρών για αλληλεπίδραση, συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, ανάπτυξη δεσμού φιλίας.

Οι μαθητές/τριες βίωσαν νέες εμπειρίες, δημιούργησαν φιλίες, και αποχαιρετίστηκαν με χαμόγελα αλλά και συγκίνηση, εκφράζοντας την ελπίδα για μελλοντική συνάντηση.

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Γιαννοπούλου Ευσταθία – Μαρία, Κωνσταντοπούλου Χριστιάννα, Λαγωνικάκος Παναγιώτης, Λαγωνικάκου Μαρία-Ελένη, Λουκά Ειρήνη, Μαζαράκης Κωνσταντίνος, Μπακανδρέας Παναγιώτης – Ιωάννης, Μωραγιάννη Ειρήνη, Νιάρχου Σωτηρία, Οικονομοπούλου Ελευθερία, Πετροπούλου-Φασιλάκη Ελένη, Σπυρόπουλος Γεώργιος, Σπυροπούλου Ευσταθία, Τσουμπρής Χαράλαμπος.

Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι Σταθοπούλου Ελισάβετ (διευθύντρια), Τσιρογιάννη Ευτυχία (υποδιευθύντρια) και Φαββατά Ιωάννα (φιλόλογος – συντονίστρια του προγράμματος).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button