Τοπικά ΝέαΧώρα

Παράταση για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Χώρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του, ενέκρινε την χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Χώρας κατά 3 μήνες, έως τις 6 Φεβρουαρίου 2024.

Για το ίδιο έργο ενέκρινε:

 • Τον 1ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών, υπερβατικό ως προς την αρχική σύμβαση κατά 11.601,66 ευρώ, οφειλόμενο στην πρόβλεψη αύξησης της αναθεώρησης και επιπλέον ποσού 43.927,09 ευρώ για την 1η συμπληρωματική σύμβαση.
 • Το 1ο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Νέων Εργασιών του έργου.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών, συνολικού ποσού 328.389,95 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει εν σχεδίω την 1η συμπληρωματική σύμβαση, συντάχθηκε βάσει των διατάξεων του άρθρου 156 του ν. 4412/2016, προκειμένου να συμπεριλάβει τις απαιτούμενες αυξομειώσεις ποσοτήτων εργασιών, όπως αυτές προέκυψαν από τις πραγματικές συνθήκες κατασκευής του έργου, καθώς και τιμολόγηση (κανονισμό) 13 νέων εργασιών απαραίτητων για την ορθή εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.

Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα “Φιλόδημος’, είναι προϋπολογισμού 310.000 ευρώ και υλοποιείται με έκπτωση 12,01%.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

 1. Τι είχε η πλατεία της Χώρας και πήγατε να την αναπλασετε;
  Της Άρτας το γεφύρι να ήτανε, δεν λέει να τελειώσει η ανάπλαση… νέες παρατάσεις.
  Είχατε ωραία πλατεία κ την καταστρέψατε…
  Με τόσα μπετά που ρίξατε έγινε λιγότερο φιλική για παιδιά και παιχνίδια.
  Τις ωραίες μουριές που είχε γιατί τις κόψατε; Για να φυτέψετε πάλι μουριές!!!
  Ο λαός λέει: “για την κουτάλα γίνονται όλα”….

  Υστ. Εδώ στο δήμο Τριφυλίας, θα γίνει το ίδιο με τις αναπλάσεις σε Γαργαλιάνους; κ Φιλιατρά.
  Ήδη η δημοτική αρχή έδειξε τις προθέσεις της με την διακόσμηση παρωδία στο Φλωρεντιανο σιντριβάνι της πλατείας Φιλιατρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button