Τοπικά Νέα

Σεισμός: Εκκένωση των σχολείων της Τριφυλίας

Μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποφασίστηκε από το Δήμο Τριφυλίας να γίνει εκκένωση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα προαύλια των σχολείων τους.

Σχετικά Άρθρα

15 Σχόλια

  1. Η εκκένωση έγινε , δια παν ενδεχόμενο, η δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικος, η έλεγχος στατικής επάρκειας των σχολείων;; Κύριε αντιδημαρχε κάτι είχατε αναφέρει σε ερώτηση της κυρίας Τσιγκάνου σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο… υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ελέγχου;; Μήπως πρέπει μαθητές, καθηγητές, και σύλλογοι γονέων, να αντιδράσουν, και να ζητήσουν, η απαιτήσουν ασφαλή σχολεία;;….. Έπεται συνέχεια.

    1. αύριο, μεθαύριο και να δούμε κε Ζωγόπουλε, έχουμε δρομολογήσει άλλες προτεραιότητες όπως τις πλατείες

      1. Σωστά…για να έχουμε χώρο στον επόμενο σεισμό, να μεταφερθούν οι μαθητές για ασφάλεια….

        1. αααα μπράβο! μπήκατε στο νόημα γιατί προηγούνται οι πλατείες και τα σχολεία καθώς φαίνεται… θα τα πάρει ο διάολος

  2. Με ποιο δικαίωμα ο Δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία; Που έστειλε τα παιδιά; Οι γονείς απουσιάζουν στις εργασίες τους ,ποιος θα τα φρόντιζε . Σε τέτοιες περιπτώσεις οι μαθητές παραμένουν στα σχολεία,στους αυλειους χώρους υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών. Αυτό εφάρμοσαν οι άλλοι Δήμοι που λειτουργούν υπεύθυνα και γνωρίζουν να συνεννοούνται. Η Τριφυλία ενεργεί όπως θέλει.

      1. Φίλε είσαι πολύ μακριά από τα γεγονότα. έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνουν έλεγχει στα σχολεία και όλο το αποφεύγουν… Πολύ κοροϊδία, και στο τέλος θα λέμε ότι φταίει ο σεισμός… Εξάλλου μετά το περιστατικό τα έκλεισε., δεν κατάφερε κάτι. Απλά ούτε αυτοί έχουν εμπιστοσύνη στα κτίρια και φοβούνται το κακό. Παντελώς άχρηστοι.

      2. Κυριε Petros υπάρχουν συντεταγμένα όργανα της πολιτείας που αποφασίζουν. Στους άλλους Δήμους της Μεσσηνίας οι μαθητές παρέμειναν στο προαύλιο μέχρι που πήραν εντολή να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Τα υπόλοιπα Δημοτικές αυθαιρεσίες.

  3. Θα κάνω μία προσπάθεια να εκθέσω τη γνώμη μου, αναφορικά με τα σχόλια που διάβασα. Αρχικά, τα σχολεία είναι ασφαλέστατα και όχι επειδή το λέω εγώ. Η κατασκευή τους είναι τέτοια που και η θωράκιση και η δομή τους είναι σε υπερθετικό βαθμό. Επίσης, τα παιδιά έπρεπε να γυρίσουν σπίτι και κακώς αν σεργιάνιζαν στις πλατείες ( μαθητές γυμνασίου και λυκείου ). Και φυσικά, καλώς έφυγαν, αφού σε περίπτωση που ξαναέμπαιναν στις αίθουσες και γινόταν μετασεισμός, μετά θα περνάγαμε γενε΄΄ες 14, γιατί να μπούμε μέσα…Και για να αστειευτούμε και λίγο, περιμένω με αγωνία να κατηγορηθούν οι εκπαιδευτικοί ότι αυτοί προκάλεσαν την οργή του Εγκέλαδου, γιατί ήθελαν να φύγουν νωρίτερα για το Σαββατοκύριακο…

    1. Χαίρομαι που μας καθησυχάζετε ότι τα σχολεία είν’ ασφαλές σε υπερθετικό βαθμό, όμως δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχο για την στατική τους επάρκεια, επίσημα τουλάχιστον. Δεν ξέρω από πού πηγάζει η σιγουριά σας… Εκτός και στο καποδιστριακό Πανεπιστήμιο υπήρξε και μάθημα στατικότητας κτιρίων…. κύριε καθηγητά.

      1. Επειδή παντού βλέπετε φαντάσματα και ψάχνετε να ρίξετε ένθεν και ένθεν το ανάθεμα, ξαναγράφω ότι τα σχολεία είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο που οι τοίχοι στα δικά σας σπίτια μοιάζουν με χαρτοπετσέτες συγκρινόμενοι με αυτούς των σχολείων. Μπορεί το μπετόν να μη σας λέει κάτι, αλλά το 80% των σχολείων από το 2000 και μετά είναι ανακατασκευασμένα με αυτό το υλικό.

        ΥΓ: Θα έγραφα και άλλες λεπτομέρειες, αλλά σε ανθρώπους που ειρωνεύονται ακόμα και αυτό το σχόλιο είναι πολύ. Να ξέρετε επίσης ότι παιδαγωγικές σχολές, υπάρχουν ανά την επικράτεια και όχι μόνο στην Αθήνα ( Καποδιστριακό ). Προφανώς θα το ξέρατε αυτό, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί τα σχολεία είναι ασφαλή και όχι ασφαλές ( βασική γραμματική γ’ δημοτικού ). Τέλος, εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο οι καθηγητές…Καλή σας ημέρα.

        1. 1) θα σας έχει τύχει πολλές φορές πληκτρολογώντας να γράφετε στο κείμενο μια παρεμφερή λέξη.
          2) δεν είμαι καθηγητής, απλά ένα παλιόΤΕΙ έχω τελειώσει.
          3) για ποια σχολεία μιλάτε , και υλικά μετά το δύο χιλιάδες;; Το πρόβλημα είναι στα σχολεία κατασκευής 1950, χωρίς κανένα έγγραφο κατασκευής σε δημόσια υπηρεσία (πολεοδομία) και με πολλές αυθαίρετες παρεμβάσεις. Που ώταν ζητούσαν οι σύλλογοι γονέων έλεγχο από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η απάντηση ήταν του αρχηγού ήταν – αυτοί δεν κάνουν ούτε για γιδόστρατα….. κύριε εκπαιδευτηκέ.

          1. Ας το συνεχίσω λοιπόν. Ποτέ δεν υπονόησα η έγραψα ότι είστε καθηγητής. Άλλα διαβάζετε, άλλα καταλαβαίνετε. Στο nickname γράφω ότι είμαι εκπαιδευτικός, άρα μπορεί και πρωτοβάθμια, επειδή στο πρώτο σας σχόλιο γράψατε: Καταλάβατε κύριε καθηγητά; Τώρα, για τα σχολεία που είναι από τη δεκαετία του 50, δεν έχω γνώμη. Άλλωστε, πόσα να είναι λειτουργικά σε όλη τη Μεσσηνία; Εγώ σχολίασα συνολικά για τα σχολεία, έχοντας στο μυαλό τα περισσότερα σχολεία (80%) και αυτό στο οποίο δουλεύω. Τέλος, μην ειρωνεύεστε ( κύριε καθηγητά ), ειδικά όταν αυτός στον οποίο αναφέρεστε σας είναι άγνωστος. Από τους τρόπους μας κρινόμαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button