Πολιτική

Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στους εργαζόμενους της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

H Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις γιατί η κατάσταση στην υπηρεσία τους δεν πάει άλλο!

Δεν έφταναν η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου που στεγάζεται η ΔΑΟΚ, η υποστελέχωση της υπηρεσίας που δυσκολεύει και εντατικοποιεί την εργασία των λιγοστών υπαλλήλων, οι μειωμένες αμοιβές και αποζημιώσεις, η αναγκαστική πολλές φορές μετακίνηση των γεωτεχνικών με ΙΧ αυτοκίνητα για την πραγματοποίηση επιστασίας και επιστημονικοτεχνικών ελέγχων επί του πεδίου οπουδήποτε εντός του νομού, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαξιωτική γι’ αυτούς συμπεριφορά από συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη! Όπως καταγγέλλουν χαρακτηριστικά οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, παρά τα συνεχή διαβήματά τους για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η συνεχόμενη άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, αλλά και η απαξίωση της επιστημονικής τους υπόστασης, έχει οδηγήσει συναδέλφους τους να ψάχνουν τρόπους να φύγουν άρον άρον από την ΔΑΟΚ (κινητικότητα, πρόωρη συνταξιοδότηση…), με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την περαιτέρω επιβάρυνση στη λειτουργία της ίδιας της υπηρεσίας.

Γι’ όλα αυτά είναι ενημερωμένη από καιρό η Περιφερειακή Αρχή, αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν έχει κάνει, αφήνοντας να διαιωνίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση! Σε μια υπηρεσία μάλιστα ιδιαίτερα νευραλγική για τον νομό Μεσσηνίας,  που έχει  σημαντική αγροτική παραγωγή, με αρκετές βιομηχανίες τυποποίησης, που είναι υποχρεωμένη να διενεργεί όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να επιβλέπει κρίσιμες φυτοϋγειονομικές εργασίες.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δοθούν λύσεις άμεσα! Αυτό ζητούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους και στο πλευρό τους στέκονται ενεργά οι ομοσπονδίες ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως διατυπώνονται από το Σύλλογο Μεσσηνίας των εργαζομένων στη ΔΑΟΚ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας:

Άμεση αντικατάσταση της αναπλη ΔΑΟΚ Μεσσηνιας ρώτριας προϊσταμένης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την επιλογή και τοποθέτηση των προϊσταμένων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων και συνολικά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να εκπληρώνονται οι σκοποί της, με σεβασμό στους υπαλλήλους και την εργασία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button