Τοπικά Νέα

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για έργα της Μεσσηνίας

Παρατάσεις για τα έργα της Ναυαρίνου και της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την πορεία των έργων στη Μεσσηνία, έλαβε χώρα την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, οι συσκέψεις αυτές συγκαλούνται καθώς εν όψει της παράδοσης στη νέα περιφερειακή Αρχή θα πρέπει τα έργα που βρίσκονται στην διαδικασία υλοποίησης, είτε να ολοκληρωθούν είτε να συμβασιοποιηθούν.

Στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης διαπιστώθηκε μια σχετική καθυστέρηση ως προς τα έργα στη Μεσσηνία, η βασική αιτία της οποίας -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- συνδέεται με το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει ακόμα αποδώσει στην Περιφέρεια πιστώσεις άνω των 15 εκ ευρώ για τα έργα του ΠΔΕ.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί εκ νέου στη Μεσσηνία για την υπογραφή συμβάσεων διαφόρων έργων, μικρού προϋπολογισμού όπως επισήμανε.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΑΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο μεταξύ, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 του ΕΣΠΑ περνά η πλειονότητα των έργων του σχεδίου ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση) της Καλαμάτας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στα εν λόγω έργα περιλαμβάνονται οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά και στις πλατείες 23ης Μαρτίου και Υπαπαντής, καθώς και άυλα έργα κοινωνικού χαρακτήρα

Στο μεταξύ, με δύο σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα παρατάθηκε η προθεσμία ολοκλήρωσης δύο έργων που εκτελούνται στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του σχεδίου ΒΑΑ που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ / ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, με την πρώτη απόφαση του περιφερειάρχη παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 η προθεσμία για την ανάπλαση της Ναυαρίνου, στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα. Το συγκεκριμένο έργο, όπως είπε ο Π. Νίκας, είναι το μόνο του ΒΑΑ της Καλαμάτας το οποίο ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του ΕΣΠΑ

Με την δεύτερη απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2024 η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, στη νέα προγραμματική περίοδο δεν προβλέπονται για την Καλαμάτα δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου ΒΑΑ, καθώς σε αυτό προορίζεται να υπαχθούν αστικά κέντρα της Περιφέρειας που δεν είχαν υπαχθεί την προηγούμενη φορά, δηλαδή η Τρίπολη, η Σπάρτη και το συγκρότημα Κόρινθος – Λουτράκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button