Αγροτικά

Σύστημα σε ειδοποιεί πότε πρέπει να μαζέψεις τις ελιές

Το BeHTool σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη διαχείριση της καλλιέργειας ελαιώνων χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τον προσδιορισμό της ακριβούς στιγμής συγκομιδής των ελιών.

Με επικεφαλής την AEI Inoleo, η οποία διαχειρίζεται τη Citoliva, σε συνεργασία με τις εταιρείες Iteriam, Komorebi και Sensowave, έχει λάβει οικονομική υποστήριξη από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τουρισμού στο πλαίσιο της πρόσκλησης του 2023 για υποστήριξη των AEI για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ισπανικών βιομηχανία.

Στη δεύτερη φάση του, επιδιώκει να αναπτύξει ένα ισχυρό μοντέλο για την πρόβλεψη του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής της ελιάς, αξιοποιώντας ιστορικά και τρέχοντα μετεωρολογικά, φαινολογικά, δορυφορικά δεδομένα και δεδομένα αισθητήρων. Στόχος είναι η μεγιστοποίηση της παραγωγής ελαιολάδου και η βελτίωση της ποιότητάς του.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το Inoleo έχει επεκτείνει τη γεωγραφική περίμετρο αναζήτησης και συλλογής δεδομένων, καθώς και τον τύπο των αγροκτημάτων που επιλέχθηκαν, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τη συμπεριφορά του μοντέλου που βασίζεται σε οικόπεδα ελαιώνες στην ύπαιθρο ή στα βουνά, μεταξύ άλλων. μεταβλητές. Επιπλέον, έχει αρχίσει να δημιουργεί μια εξαντλητική βάση δεδομένων για τη φυσικοχημική και αισθητηριακή σύσταση του ελαιολάδου ανά αγροτεμάχιο και σε διαφορετικούς χρόνους ωρίμανσης, χρησιμοποιώντας το σύστημα Abencor για εκχύλιση λαδιού μικρής κλίμακας. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του μοντέλου, καθώς τα δεδομένα για την ποιότητα του ελαιολάδου δεν είναι συνήθως διαθέσιμα με διαχωρισμό σε συνεταιρισμούς ή ελαιουργεία.

agronewsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button