Τοπικά Νέα

Έτοιμο σε 3 χρόνια το Καλό Νερό – Τσακώνα!

Δήλωση του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη

Έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που το ελάχιστο μέτρο προστασίας που θα πρέπει να πάρουμε είναι να κρατάμε όσο πιο μικρό καλάθι γίνεται. Ο λόγος για το Καλό Νερό – Τσακώνα.
Χθες, μιλώντας για το συγκεκριμένο τμήμα «Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προέβλεψε ότι το έργο θα παραδοθεί  σε 2,5-3 χρόνια, μαζί με το υπόλοιπο τμήμα Πάτρα- Πύργος.
Ο κ. Σπίρτζης στη συνέντευξη μίλησε και για τις λεπτομέρειες της εγκληματικής αφαίρεσης του τμήματος Πάτρα-Πύργος από την Ολυμπία Οδό, για τις νέες κοινοτικές Οδηγίες που επιβάλλουν τμηματική δημοπράτηση για τέτοια έργα ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση στις κατασκευαστικές, αλλά και για τα τεράστια οφέλη για το Δημόσιο τα οποία προέκυψαν από την τακτική αυτή.

Το «έγκλημα»
«Όπως αποκαλύπτει και η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένα από τα εγκλήματα που έγιναν στις αναθεωρήσεις των άθλιων συμβάσεων Σουφλιά, ήταν ότι αφαίρεσαν πολύ μεγάλο κομμάτι του φυσικού αντικειμένου από τα έργα των παραχωρήσεων. Έτσι ο αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα έγινε από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, άρα το κομμάτι Πάτρα-Πύργος αφαιρέθηκε. Δεν υπήρχε καν η πρόβλεψη ότι αυτό το τμήμα δε θα χρειάζεται όλες τις εγκρίσεις, που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο υποδομής», συνέχισε ο υπουργός.
O υπουργός υπογράμμισε ότι «τώρα το Ελληνικό Δημόσιο θα γλιτώσει 250 εκατ. ευρώ, από ένα μόνο δρόμο, από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο» και αν συνυπολογίσει κανείς τα 750 εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν από άλλες περιπτώσεις στην κατασκευή αυτοκινητόδρομων την τελευταία τριετία, εξοικονομήθηκε «1 δισ. ευρώ ακριβώς από τις οδικές υποδομές».
Α.Π. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button