Κόσμος

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μιλάνο – Μπρέσια, Ιταλία: «Μένουμε Σπίτι» για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού την Ιταλία και τον αριθμό των θυμάτων, καθώς η γειτονική χώρα προσπέρασε την Κίνα σε θύματα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας του πλανήτη.

Το μήνυμα «Μείνετε Σπίτι» παίζει παντού, όπως στο κέντρο του Μιλάνου, προκειμένου ο κόσμος να προφυλαχθεί από την πανδημία, ώστε να μην καταλήξει σε κάποιο νοσοκομείο για νοσηλεία, την ώρα που οι αντοχές του συστήματος υγείας δοκιμάζονται στο όριο.

Βιτόρια – Γραναδα, Ισπανία: Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα όριά τους

Η Ισπανία ξεπέρασε την Παρασκευή (20/03) τους 1.000 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τεράστιο αγώνα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του συστήματος υγείας, με την κούραση αυτών των ημερών να αποτυπώνεται και στον φακό της εικόνας.

Παρίσι, Γαλλία: Σχεδόν «νεκρή» η πόλη του φωτός λόγω φόβου

Πάνω από 10.000 έχουν φτάσει τα κρούσματα του νέου κορονοϊού και στη Γαλλία, η οποία μέχρι την Παρασκευή (20/03) μετρούσε περίπου 400 νεκρούς. Η εικόνα από το κέντρο του Παρισιού είναι αποκαρδιωτική, καθώς η πόλη του φωτός είναι σχεδόν έρημη, με μόνο τα περιστέρια να είναι αυτά που συναθροίζονται.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Ερήμωσαν και οι συγκοινωνίες

Μια από τις πόλεις της Γερμανίας με τη μεγαλύτερη εσωτερική μετακίνηση κάθε ημέρα είναι η Φρανκφούρτη, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει… χαρακτήρα, λόγω της αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό του ιού. Η χώρα έχει πάνω από 18.000 κρούσματα, αλλά τουλάχιστον μετρά μικρό -ποσοστιαία- αριθμό θυμάτων σε σχέση με άλλες στην Ευρώπη.

Λονδίνο, Αγγλία: Βλέμμα αγωνίας πίσω από τη μάσκα

Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, η Μεγάλη Βρετανία  δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει τη διαχείριση της έκρηξής της, μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι πολίτες, μετά την αρχική ελαφρά αντιμετώπιση του θέματος, πλέον ανησυχούν ιδιαίτερα.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Έκλεισαν και οι παραλίες, γυμναστική… στο σπίτι

Εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καφέ, αθλητικές αίθουσες, ακόμη και παραλίες έκλεισε η κυβέρνηση του Ισραήλ, σε μία προσπάθεια να φρενάρει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Ενδεικτική είναι η πινακίδα «Δοκιμάστε αυτήν την άσκηση στο σπίτι», στο Τελ Αβίβ, λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Το ατρόμητο κορίτσι, φοβάται τον ιό

Και οι ΗΠΑ πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 15.000 και να αυξάνονται συνεχώς. Πολλά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας, με την αγορά να βιώνει τις επιπτώσεις. Ακόμη και το «Ατρόμητο Κορίτσι», το άγαλμα έξω από χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πλέον κάτι δείχνει να… φοβάται. Για τον λόγο αυτό «φόρεσε» και μάσκα.

Τόκιο, Ιαπωνία: Το σύμβολο ελπίδας έφτασε στον προορισμό του

Το αεροπλάνο με την Ολυμπιακή Φλόγα βρίσκεται πλέον στο Τόκιο, όμως πήγε στην ιαπωνική πρωτεύουσα σχεδόν μόνη της, καθώς η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 ήταν να μην στείλει αντιπροσωπεία με υψηλόβαθμα στελέχη, υπό τον φόβο του κορονοϊού. Πάντως, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου επιμένουν να διεξαχθεί κανονικά το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button