Αγροτικά

Στη μάχη κατά του δάκου η Ηλεία

Έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για το πρόγραμμα δακοκτονίας στον Νομό Ηλείας.

Ήδη, αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού και παγιδοθεσίας. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο έργο θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 30 Απριλίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ και καλύπτει 4.212.000 ελαιόδεντρα.

Σε ό,τι αφορά τους εργολάβους παγίδων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά έως και τις 25 Απριλίου, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 95.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα δακοκτονίας εντάσσονται οι περιοχές της Αμαλιάδας, του Καρδαμά και του Γερακίου, ενώ θα προστατευτεί όλη η παραθαλάσσια ζώνη από την Κυλλήνη έως το Γιαννιτσοχώρι. Στις περιοχές Φιγαλείας, Πύργου και Κάστρου Κυλλήνης θα προστεθούν περισσότεροι ψεκασμοί.

Σύμφωνα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Μητρόπουλο, το προσεχές διάστημα θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας, προκειμένου να υπάρχουν προσφορές συμμετοχής στους διαγωνισμούς, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το σημαντικότερο βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button