ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Χαμός στα γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά για το αγροτικό τιμολόγιο

Εως τις 30 Σεπτεμβρίου τα δικαιολογητικά για αγροτικό τιμολόγιο

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά από αγρότες οι οποίοι σπεύδουν να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό τιμολόγιο για τις γεωτρήσεις τους.

Σε εκκαθάριση του μητρώου των δικαιούχων του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, με στόχο «να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο κατάχρησης ενός προνομίου που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, δικαιούχοι του αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ.

Για το λόγο αυτό, το προηγούμενο διάστημα οι αγρότες μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ έλαβαν σημείωμα το οποίο τους ενημέρωνε πως μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 140424/06.03.2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 814/14/3/2017), επανακαθορίστηκε η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου. Έτσι για όλες τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, είναι υποχρεωτική η έκδοση νέου δελτίου γεωργοτεχνικών και γεωργοοικονομικών στοιχείων.

Επίσης, ζητείται να προσκομίσουν οι αγρότες βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα (ΟΤΑ Α’ ή Β’ βαθμού) περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση ή τροποποίηση άδειας χρήσης ύδατος ή βεβαίωση παροχής ύδατος. Ή την άδεια χρήσης ύδατος που εκδόθηκε από τον αρμόδιο φορέα ή το νέο δελτίο Νο1 που εκδόθηκε από την αρμόδια Περιφέρεια και την ανωτέρω άδεια χρήσης ύδατος.

Επιπλέον θα πρέπει να υποβληθούν και άλλα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν οι αγρότες δεν ανταποκριθούν εγκαίρως στην υποβολή των δικαιολογητικών τότε θα γίνει μονομερής καταγγελία της σύμβασης αναφέρει το σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button