ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Αγιασμός χωρίς κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μεσσηνίας

Χωρίς προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Μεσσηνία τόσο από πλευράς εκπαιδευτικών όσο κυρίως από υποδομές σε γενικές γραμμές.

Θετικά μηνύματα εξέφρασε για την πρεμιέρα των σχολικών μονάδων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος.

Πιο αναλυτικά, o κ. Σταματόπουλος τόνισε ότι «αρχίζουμε με αγιασμό αποδεχόμενοι τα παιδιά μας τα οποία λαμβάνουν ωρολόγιο πρόγραμμα με εφαρμογή από την Τετάρτη, ενώ γίνεται διανομή βιβλίων για τα οποία υπάρχει επάρκεια» προσθέτοντας ότι «θα γνωρίσουμε τα πρωτάκια τα οποία θα ξεναγήσουν οι εκπαιδευτικοί στους χώρους των σχολείων, με την κατανομή στις αίθουσες» δηλώνοντας αισιόδοξος καθώς δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς ενώ όπου υπάρχουν ελλείψεις σε σχολεία μετά από μεταγραφές θα καλυφθούν άμεσα.

Διευκρίνισε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς διότι κάνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά στις τάξεις, αλλά και στους γονείς που παίζουν υποστηρικτικό ρόλο στο σχολείο και οι ρόλοι τόσο των σχολείων όσο και της οικογένειας είναι αληλλοσυντηρούμενοι» για να υπογραμμίσει ότι «λειτουργούμε σαν ομάδα σε κάθε σχολείο υλοποιώντας την πολιτική του κράτους στην παιδεία αλλά κυρίως να προσφέρουμε εφόδια όσο μπορούμε αποτελεσματικά για νέους ακαδημαικούς πολίτες» λέγοντας μάλιστα ότι «φέτος σημειώθηκαν μεγάλες επιτυχίες Μεσσήνιων μαθητών κι αυτό οφείλεται σε δεδομένα όπως 1ον υπάρχει στήριξη του παιδιού από την οικογένεια που ως θεσμός διατηρείται στη Μεσσηνία και 2ον ολοκληρωμένες οικογένειες μπορούν να προάγουν το ταλέντο του παιδιού και να είναι επωφελής για την κοινωνία».

Κλείνοντας υπενθύμισε απευθυνόμενος στους γονείς ότι «για οποιοδήποτε θέμα υπάρχει εντός των σχολείων που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι εκπαιδευτικοί μας, θα θέλαμε την συνεργασία των γονέων για κάθε πρόβλημα που υπάρχει ώστε να ενημερώσουν την διεύθυνση του σχολείου καθώς για όλα υπάρχει φιλότιμη λύση και δεν κωφεύουμε σε τίποτα». ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.