Πελοπόννησος

Αυτή είναι παραλία της Πελοποννήσου που γυρίστηκε μία πολύ γνωστή ξένη ταινία και μία γνωστή διαφήμιση! Δείτε ποια είναι

Η Ελλάδα σίγουρα αποτελεί νούμερο ένα προορισμό κάθε καλοκαίρι λόγω των νησιών της που φιγουράρουν στα αφιερώματα από τα μεγαλύτερα μέσα του κόσμου. Μία παραλία έχει κλέψει την καρδιά μας στην οποία μάλιστα γυρίστηκε η ταινία του Τζον Κασσαβέτη Tempest και το διαφημιστικό για το Ούζο Πλωμαρίου. Πρόκειται για το Επίνειο της Μάνης και δεν είναι άλλη από την Αλύπα.

Κάποιοι ήδη την γνωρίζετε κάποιοι άλλοι όχι. Το travelgirl.gr σε μεταφέρει στον τόπο όπου η πέτρα και ο ήλιος κυριαρχούν. Στη Μάνη μπορεί να δει κάποιος μαγικά πράγματα. Από μόνη της έχει μία ιστορία και μέρη που δε θα ξαναδείς όμοιά τους πουθενά στον κόσμο. Η άγρια ομορφιά της, η πέτρα, τα χρώματα, το τυρκουάζ των νερών, οι πολεμόπυργοι είναι μερικές εικόνες που σου μένουν φεύγοντας από τον επίγειο παράδεισο.

Φωτο: Moriasnow

Κατεβαίνοντας στη λακωνική Μάνη, αν έχεις μια ωρίτσα να διαθέσεις, θα πρέπει σίγουρα να κάνεις τη διαδρομή που περιλαμβάνει και τη μεσσηνιακή Μάνη.Σε μια κατάφυτη διαδρομή, κατά μήκος της θάλασσας, που όμως σιγά σιγά αλλάζει. Όσο κατευθύνεσαι προς τη μέσα Μάνη, το σκηνικό θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

Φωτο: Mapio.net

 

 «Να κι οι Μανιάτες! Κι είν’ όπως είναι οι βράχοι τους: και σουβλεροί κι ολόρθοι, και ολόγυμνοι και απάτητοι και ξεμοναχιασμένοι», Κωστής Παλαμάς.

 Αλύπα. Το επίνειο της Μάνης.

Και ποιος δεν θυμάται το διαφημιστικό σποτ για το ούζο Πλωμάρι. Η μαγική παραλία που νόμιζες ότι ήταν σε εξωτικό νησί, είναι η Αλύπα. Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα που όσοι έχουν κάνει μπάνιο στα νερά της έχουν πει τα καλύτερα. Εκεί που η φύση είχε κέφια, ο μικρός  κόλπος, περιτριγυρισμένος από πυργίσκους και μια ταβέρνα, σε περιμένουν για να περάσεις λίγες ώρες ξεκούρασης και ηρεμίας σε έναν μοναδικό παράδεισο!

 

[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button