Τοπικά Νέα

Διαμαρτυρία από καταστήματα λιανικής στην Καλαμάτα: Πρόβλημα η προμήθεια και πώληση τσιγάρων

Καταστήματα που πωλούν τσιγάρα και καπνό για στριφτά τσιγάρα στην Καλαμάτα διαμαρτύρονται για τις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διάθεσης και διανομής των ειδών αυτών με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου – οι οποίες τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από μίνι μάρκετ της πόλης, τώρα πρέπει να προμηθεύονται ολόκληρες κούτες και όχι πακέτα τσιγάρων, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και πριν από τις 20 Μαΐου 2019.

“Οικονομικά δεν βγαίνουμε, είναι μεγάλο το κόστος της προμήθειας που πρέπει να κάνουμε. Και εξαιτίας της αδυναμίας μας έχουν σταματήσει τα δρομολόγια εταιρειών που μας έφερναν τέτοια προϊόντα από την Αθήνα. Πλήττονται και άλλοι κλάδοι”, μας επισημάνθηκε σχετικά. Και μας αναφέρθηκε ότι για την κατάσταση αυτή έχουν ενημερωθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι αλλαγές αυτές σχετίζονται μ’ ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού που εγκαταστάθηκε σε όλες τις καπνοβιομηχανίες και παρέχει τη δυνατότητα να ιχνηλατούνται εύκολα τα προϊόντα καπνού, με έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό για κάθε προϊόν.

Η κοινοτική οδηγία για τα προϊόντα καπνού, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, προβλέπει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού για τη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα καπνού, και ένα σύστημα χαρακτηριστικών ασφαλείας που θα βοηθούν τους πολίτες και τις αρχές να εντοπίζουν τα παράνομα προϊόντα.

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button