Αγροτικά

ΕΔΟΕ: Εθνικη στρατηγική για το ελαιόλαδο

Mε τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των μελών της (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΑΣΟΕΕ, ΠΑΣΕΛ, ΣΕΒΙΤΕΛ & ΣΠΕΛ) πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) την Τετάρτη, 13/6/2018.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με τον απολογισμό πεπραγμένων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ, κ. Μανώλη Γιαννούλη, τόσο για τη χρονιά που πέρασε, όσο και για την πορεία που διέγραψε η Οργάνωση, από την ίδρυσή της, το 2002, μέχρι και το τέλος του 2017, με την επωνυμία Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ). Με το ξεκίνημα του 2018 η Οργάνωση συνεχίζει την πορεία της χωρίς τη συμμετοχή της μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, εκπροσωπώντας πλέον μόνο τους θεσμικούς φορείς του ελαιολάδου.

Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η Εθνική Στρατηγική, που προτείνει η ΕΔΟΕ για το ελληνικό ελαιόλαδο, προκειμένου να διασφαλισθεί η προοπτική και το μέλλον του προϊόντος, το οποίο καλείται να λειτουργήσει και να επιβιώσει μέσα σε ένα αφιλόξενο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Εθνικής Στρατηγικής περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν, προκειμένου να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το προϊόν και να αντιμετωπισθούν τα μειονεκτήματα και οι αδυναμίες που εμφανίζει το ελληνικό ελαιόλαδο έναντι των διεθνών ανταγωνιστών μας.

Η ΕΔΟΕ, ως θεσμικός εκφραστής όλων των επί μέρους κλάδων του τομέα του ελαιολάδου, αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, με στόχο να υιοθετηθεί και να υλοποιηθεί η προτεινόμενη Εθνική Στρατηγική για το ελληνικό ελαιόλαδο, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.