ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε αλλά σταγόνα νερό στην Κυπαρισσία

nerostagona


Για

μια ακόμα χρονιά επαναλαμβάνεται το απαράδεκτο φαινόμενο της έναρξης της αρδευτικής περιόδου, αλλά μία εβδομάδα μετά σταγόνα νερό δεν έχει φτάσει σε αρδευόμενες εκτάσεις και καλλιέργειες.
Οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων της περιοχής των Μύλων, του Μεταλλείου, αλλά και στον οικισμό Μυραίικα Κυπαρισσίας, βλέπουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους να ξεραίνονται χωρίς το νερό της άρδευσης από τον Αρκαδικό ποταμό.
Οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και κάτοικοι της περιοχής είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με το Δήμο Τριφυλίας, καθώς μία εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη της αρδευτικής περιόδου, όπως ορίζεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ακόμα δεν έχουν νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Νερό άρδευσης το οποίο δεν τους δίνει κάποιος από το Δήμο Τριφυλίας χαριστικά, αλλά το δικαιούνται – από τον Αρκαδικό ποταμό – με δικαστικές αποφάσεις από το 1974, όταν ο τότε Δήμος Κυπαρισσίας «πήρε» το νερό τους, με το οποίο πότιζαν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους, για την ύδρευση της πόλης και σε αντικατάσταση αυτού του νερού ανέλαβε τη ρητή και διαρκή υποχρέωση να παρέχει νερό άρδευσης στην περιοχή, της οποίας η αρδεύσιμη και καλλιεργήσιμη έκταση είναι εκατοντάδες στρέμματα, από τα οποία ζουν εκατοντάδες οικογένειες.
Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων της περιοχής των Μύλων, του Μεταλλείου, αλλά και στον οικισμό Μυραίικα Κυπαρισσίας, κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τις υπηρεσίες του Δήμου, που φτάνει, μάλιστα, και ξεπερνά και τα όρια του διαρκούς εμπαιγμού, ενώ καταλογίζουν ευθύνες για ανοργανωσιά στη Δημοτική Αρχή μεταξύ πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, που, όπως λένε, δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως οφείλουν, με θύματα τους ίδιους και τις περιουσίες τους…
Θάρρος

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.