ΠύλοςΤοπικά Νέα

Με επιτυχία ο καθαρισμός της περιοχής στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

1-1-640x343


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάτοικοι και επισκέπτες από την Πύλο, την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών, την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε όλη την Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώθηκε καθαρισμός της παραλίας του Διβαρίου από εθελοντές και φίλους της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Συλλέχθηκαν περισσότερες από 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Στο τέλος του καθαρισμού όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Οι συμμετέχοντες παράλληλα με τον καθαρισμό είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε αυτό το όμορφο περιβάλλον που προσφέρει η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και να παρατηρήσουν κάποια είδη πουλιών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή.

Μετά το τέλος του καθαρισμού, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση και με το αίσθημα ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούμε να αναδείξουμε τηνπεριβαλλοντική αξία της περιοχής μας.

Ο καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβαέγινε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.Στον καθαρισμό πήραν μέρος 25 νέοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία, που συμμετέχουν στην ανταλλαγή νέων INVEP 3.0και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος ERASMUS+. Σημαντική ήταν η υποστήριξη μαθητών, γονέων και καθηγητών από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο της Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.